На Тернопіллі степан Барна обговорив перспективні напрями співпраці з представниками Королівства Нідерландів

На Тернопіллі степан Барна обговорив перспективні напрями співпраці з представниками Королівства Нідерландів

06.02.18 10:51 0 655
Наша область достатньо динамічно розвивається у своїй співпраці з Нідерландами і ми маємо надію, що ця співпраця буде продовжуватися. Ми також представлені в реалізації багатьох спільних проектів і сподіваюся, що ці проекти вдасться реалізувати на практиці. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з Почесник Косулом Королівства Нідерландів у Західному регіоні Андрієм Гринчуком та радником з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Кароліною Спаас.

Тернопільщину представники Королівства Нідерландів відвідали з метою представлення новопризначеного Консула керівництву області, якого затвердили на посаді влітку 2017-го. А також з метою обговорення поточного стану співробітництва та перспективних напрямів співпраці між Тернопільською областю та Королівством Нідерландів. У рамках зустрічі відбулася й презентація економічного та інвестиційного потенціалу області.

Як зазначив очільник краю Степан Барна, у Тернопільській області спостерігається достатньо добра динаміка щодо залучення інвестицій. «Ми вже маємо успішно реалізовані проекти компаніями Сумітомо, СЕ Борднетце тощо, і я хотів би відзначити, що вся ця динаміка демонструє, що в нас достатньо добрий приріст капітальних інвестицій в реальний сектор економіки. Більше того, приватними іноземними компаніями лише цього року в реальний сектор економіки було вкладено значну суму, яка є рекордною з точки зору розвитку бізнесу в області. Тому ми зацікавлені, щоб бізнес приходив до нас в область, працював і розвивався», – підкреслив голова ОДА.

При цьому, він поінформував, що в області працюють дві компанії з нідерландськими інвестиціями, а саме у Чортківському районі та у місті Тернопіль. «Сподіваюся, що ми будемо розширювати своє поле для співпраці. Адже ми зараз в пошуках можливостей для залучення потенційних інвесторів, а також маємо зацікавлення в тому, щоб презентувати на рівні інвестиційних компаній Нідерландів свою область», – зауважив Степан Барна.

У свою чергу представники Королівства Нідерландів наголосили, що мають намір розвивати подальшу співпрацю з нашим регіоном і перш за все їх цікавить агропромисловий потенціал нашого краю, вторинна переробка та заморожування ягід. Водночас, вони пообіцяли, що візьмуть участь в інвестиційному форумі «Тернопільщина INVEST-2018», що відбудеться у травні поточного року. Крім того, пообіцяли, що на форум прибудуть представники бізнесу та інші зацікавлені особи.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1187385601365023

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник Тернополя ...
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ