В Житомирській області у 2018 році продовжаться компенсації з обласного бюджету за корови та доїльні апарати

В Житомирській області у 2018 році продовжаться компенсації з обласного бюджету за корови та доїльні апарати

06.02.18 08:36 0 545
1,6 млн грн планують спрямувати у 2018 році на розвиток м'ясо-молочної галузі Житомирщини.

Як і минулого року, кошти розподілять за напрямками – відшкодування вартості установок індивідуального доїння корів, приріст поголів'я корів у сільгосппідприємствах, часткове відшкодування вартості придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення.

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

1 млн грн – на доїльні апарати. Цьогоріч продовжиться відшкодування вартості установок індивідуального доїння корів. Адже у 2017 році цей напрям викликав ажіотаж серед населення і майже 300 домогосподарств отримали компенсації.

Мають право отримати компенсації ті господарства, які утримують 3 і більше корови. Розмір компенсації складатиме не більше 7 тисяч гривень й отримати її господарство населення має право один раз на 5 років.

Така підтримка надається для збільшення обсягів виробництва та якості молока, механізації процесу доїння корів та зменшення витрат ручної праці.

500 тис. грн – за приріст поголів'я.

2 тис. грн можуть отримати господарства за кожну прирощену корову.

Для цього сільськогосподарські підприємства мають утримувати станом на 1 січня 2018 року не менше, як 30 корів, а фермерські господарства – не менше, як 10 корів.

100 тис. грн – на придбання племінних телиць, нетелей, корів господарствами населення.

Підприємствам виплачуватимуть половину вартості, але не більше 10 тис. грн за одну голову, закуплених племінних телиць, нетелей, корів молочного та м'ясо-молочного напрямів продуктивності, які придбані у племінних заводів, племінних репродукторів на території області і за її межами.

Деталі за тел. управління агропромислового розвитку облдержадміністрації (0412) 47-47-50.

Загалом на розвиток агропромислового комплексу Житомирщини у 2018 спрямують 5,3 млн грн з обласного бюджету, які розподілять за 8 напрямками. Напрямки програми та розподіл коштів затвердять депутати під час чергової сесії обласної ради, яка відбудеться 7 березня 2018 року. Після цього на сайті ОДА будуть опубліковані умови та необхідні документи для отримання компенсацій та відшкодування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Епідпоріг по грипу в ...
Наступна новина: Всі мережі вуличного ...

КОМЕНТАРІ