Обвал ринку криптовалюта: Чому падає Bitcoin?

Обвал ринку криптовалюта: Чому падає Bitcoin?

06.02.18 13:40 0 1555

2018-й рік поки приносить більшості інвесторів на ринку криптовалюта тільки негативні настрої. В середині грудня Bitcoin торгувався по 20 тисяч доларів, а до кінця січня він виявився вдвічі дешевшим (більш детально, прочитати про те, чому впав біткоін, можна тут). Негативна динаміка ціни спостерігається і по багатьом іншим криптовалютам.

Назвати єдину причину подібного явища неможливо, так як вона носить комплексний характер. Не секрет, що криптовалютний ринок поки не може похвалитися стабільністю, тому на нього впливають будь-які новини, як позитивні, так і негативні.

Так склалося, що новинний фон з початку року носить виключно негативний характер.

Почався Січень із появи інформації про можливі обмеження на території Китаю - основної майнінгової платформи в світі. Причому зробити це запропонували через обмеження доступу майнерів до основного ресурсу - електроенергії. Офіційно ця норма поки не введена, але свій слід на настроях криптоспільноти вона залишила, а частина майнерів почали підшукувати нові майданчики для розміщення власних обчислювальних потужностей.

Пройшов всього тиждень, і в інтернеті почали поширюватися чутки про розроблюваний в Південній Кореї законопроект, який повністю забороняє торгівлю на криптовалютному ринку. Дана інформація знову не отримала підтвердження від національного регулятора, але ринок в короткі терміни втратив не менше 300 мільярдів доларів.

Ще один удар припав на середину січня, коли протягом трьох днів (15-17 січня), сумарні втрати ринку досягли 300 мільярдів доларів. Аналітики припускають, що причиною відтоку капіталу став збіг терміну ф'ючерсних контрактів. Інформація про їх запуск в грудні стабільно підігрівала інтерес, роздуваючи ціну Bitcoin виключно на очікуваннях без фактичного підкріплення.

У самому кінці січня негативні новини прийшли і з Сполучених Штатів, де національний регулятор зацікавився діяльністю великої торговельної площадки Bitfinex та її партнера Tether. Компанії звинувачуються в змові і випуску незабезпечених токенів з метою впливу на ціну Bitcoin. З цієї нагоди представників компаній вже чекають в суді.

Все це доповнюється й іншими новинами. Наприклад, Facebook, що володіє мільярдною користувальницької базою, оголосив про заборону розміщення на своїх сторінках і сторінках своїх «дочок», наприклад, Instagram, будь-яких рекламних матеріалів, що мають відношення до криптовалюти або розміщень ICO.

Якщо ж говорити про перспективи відновлення ринку і переходу до зростання вартості криптовалюти і Bitcoin зокрема. То підставою для цього стане поява позитивних новин. Як тільки в пресі з'являться відомості про зміни, здатні стимулювати ринок, ціни підуть вгору. Залишається лише чекати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ