Пхенчхан-2018: що потрібно знати про Олімпійські ігри

Пхенчхан-2018: що потрібно знати про Олімпійські ігри

07.02.18 16:54 0 848

Майже 3000 спортсменів з 92 країн світу виступлять на XXIII Зимових Олімпійських іграх в Пхенчхані-2018. Якщо у вас немає можливості побувати на самих змаганнях, то дух змагань вам допоможе відчути театр тіней Олімпійські ігри. Пхенчхан тричі претендував на право прийняти Зимові Олімпійські ігри. Дві перші спроби вийшли неуспішними. У боротьбі за ОІ-2010 корейська заявка впевнено перемогла в першому турі, але в другому поступилася 3-ма голосами Ванкуверу: за канадське місто проголосували ті, хто спочатку вибрав Зальцбург, який не зумів пройти далі.

У кампанії за ОІ-2014 ситуація повторилася. У першому раунді Пхенчхан незначно випередив Сочі («+2»). У вирішальній сутичці на допомогу російському курорту прийшли голоси знову залишившогося за бортом Зальцбурга. Підсумок - програш з різницею в 4 голоси.

Лише третій похід за жаданою Олімпіадою дозволив привезти до Південної Кореї другі Ігри після літніх ОІ в Сеулі-1988. Тепер уже представники заявки врахували всі свої слабкі місця, філігранно виконали роботу - і просто не могли знову потерпіти образливе фіаско. Право на ОІ-2018 року Пхенчхан виграв з оглушливим відривом від конкурентів у першому ж турі: 63 голоси проти 25 у німецького Мюнхена і лише семи у французького Ансі.

Талісманом Олімпіади був обраний білий тигр на ім'я Сухоран, він охоронець землі і захисник людей. Символом Паралімпіади став гімалайський ведмідь Пандабі, який символізує волю і мужність, але одночасно і беззахисність, оскільки є зникаючим видом і занесений до Червоної книги.

У ці дні в Кореї завершується стартувавша 1-го листопада естафета олімпійського вогню.

Гірський кластер

Саме тут вибухнув скандал, коли норвежець Уле-Ейнар Бьорндален (король біатлону) і ще близько 10 спортсменів порушили правила в пасьют, скоротивши дистанцію на 10 метрів. У підсумку росіянин М. Чудов зайняв друге місце замість першого.

Змагання пройдуть в 40-тисячному повіті Пхенчхан (саму олімпійську столицю населяє менше 10 тис. чоловік), де зосередяться циклічні, жолобні та інші лижні дисципліни, та 220-тисячному Канніні: тут організований прибережний кластер і створені всі умови для льодових видів. Територіально всі об'єкти об'єднує в собі провінція Канвондо.

В результаті післявоєнного розділу Кореї частина регіону знаходиться сьогодні в КНДР. Обидві держави вважають чужу частина Канвондо «тимчасово окупованою територією».

Зведення багатьох об'єктів і готелів почалося ще до перемоги корейської заявки на голосуванні. Санно-бобслейний комплекс «Альпенсія» був закладений в грудні 2013 року, а вже в 2017-му прийняв тестові заходи. Сани, бобслеїсти і скелетоністи розіграють тут 9 комплектів нагород.

Однойменний центр лижних гонок працює з 1998 року, а в 2009-му на старому місці були прокладені нові траси. Тепер на об'єкті є всі необхідні споруди для ОІ: будівля стадіону для глядачів, тимчасові трибуни, функціональні зони і багато іншого. Всі роботи проводилися з дотриманням вимог Міжнародної лижної федерації (ФІС). 12 комплектів нагород знайдуть тут своїх володарів.

Прибережний кластер

Заїзди зі швидкісного спуску, супергіганту і змагання в суперкомбінації відбудуться в центрі «Чунбон», що в сусідньому повіті Чонсон. Це вже на березі.

Найстаршим об'єктом можна вважати центр зимових видів спорту «Погван Фенікс Парк», що працює з 1995 року і де визначать кращих сноубодісти і майстрів фрістайлу. Траси прокладені з урахуванням рельєфу гір Тхебексан.

Розрахований на 35 тисяч глядачів олімпійський стадіон, на якому пройдуть церемонії відкриття і закриття Ігор, був зданий в експлуатацію в жовтні минулого року, являє собою п'ятикутник і незабаром після закінчення Паралімпіади буде розібраний. На його місці побудують музей і розважальні об'єкти.

Хокей пройде на двох майданчиках. На новому 10-тисячному стадіоні і арені поменше, «Квандоне», розрахованої на 6000 посадочних місць.

Любителям керлінгу доведеться пройшли на каток із 3,5-тисячними трибунами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Створення ...
Наступна новина: Как выбрать подрядчика по ...

КОМЕНТАРІ