Чотири навчальні заклади Тернопільщини випробовують концепцію «Нової української школи»

Чотири навчальні заклади Тернопільщини випробовують концепцію «Нової української школи»

08.02.18 08:40 0 498
Сто навчальних закладів в Україні випробовують концепцію «Нової української школи» у початкових класах. Серед них і чотири з Тернопільщини. Вчителі-практики запевняють, із застосуванням нових методик у дітей змінилося ставлення до навчання. Для прикладу, учні у рамках вивчення предмету «Я досліджую світ» мають тематичні дні і тижні.

За новими стандартами школярі молодших класів почнуть вчитися з 1 вересня, проте деякі навчальні заклади уже пробують навчати за новою концепцією. Для прикладу, у Тернопільській українській гімназії імені Івана Франка створили проект «Яблуко», який за словами заступника директора з навчально-виховної роботи Ольги Ензельт, втілює одну з пріоритетних ліній концепції нової української школи – інтегрує навчальні предмети.

Використання інноваційних технологій у навчанні, заохочення своїх вихованців працювати на результат, а не на атестат – принципи, які активно втілюють у Заліщицькій гімназії.

«Ми повинні показувати дітям для чого їм ці знання в реальному житті. Саме те, що відбувається у навчальному закладі готує дітей до життя у сучасному світі, який є для них близький і реальний», - акцентувала вчитель математики та інформатики Заліщицької державної гімназії Наталія Грушко.

З початку лютого вчителі початкової школи повинні пройти онлайн-курси та отримати спеціальні сертифікати. Наявність сертифікатів обов'язкова для вчителів, які навчатимуть 1 клас з вересня 2018 року. Він зараховуватиметься як підвищення кваліфікації.

Детальнiше у сюжетi телеканалу IНТБ:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: майже 7 млн ...
Наступна новина: Кампанія «Чернігів,купуй ...

КОМЕНТАРІ