Тернопілля: процедура отримання «доступних ліків» не змінилась

Тернопілля: процедура отримання «доступних ліків» не змінилась

08.02.18 08:09 0 559
Як і раніше, для того, щоб отримати препарати за програмою «Доступні ліки», потрібно звернутись за рецептом до лікаря первинної ланки – сімейного лікаря чи терапевта, що працює в поліклініці, амбулаторії або має власну практику. Тільки він має право виписати рецепт на ліки, що беруть участь в програмі.

В рецепті лікар вказує не торгову назву препарату, а діючу речовину. З рецептом потрібно прийти до аптеки з позначкою «Доступні ліки» і обрати препарат, який містить вказану в рецепті діючу речовину, та отримати його безкоштовно або з незначною доплатою. Кількість аптек, де можна отримати доступні ліки, постійно збільшується і на до участі в програмі долучились понад 6760 аптек – це кожна третя аптека в країні.

Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти 1 квітня 2017 року і за цей час держава відшкодувала вартість ліків від хронічних захворювань за майже 14 мільйонами рецептів на загальну суму понад 600 млн.грн. У 2018 році уряд збільшив фінансування програми на 40% - до 1 млрд.грн., кошти на реалізацію програми було перераховано урядом в регіони на початку січня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Соціологічне дослідження ...

КОМЕНТАРІ