Всеросійський турнір з дзюдо пам'яті Василя Ощепкова пройде в Хабаровську

Всеросійський турнір з дзюдо пам'яті Василя Ощепкова пройде в Хабаровську

08.02.18 11:40 0 869

10 лютого пройде V Всеросійський турнір пам'яті В.Ощепкова в Хабаровську (більш детально читайте на сайті http://ludidv.ru). У цьому році очікується 100 учасників, що представляють 25 регіонів Росії, де дзюдо найбільш активно розвивається. Турнір є майстерним, тобто за його підсумками переможцю може бути присвоєно звання майстра спорту.

Довідка: В. С. Ощепков народився в кінці грудня 1892 в селищі Олександрівський пост на острові Сахалін. Він був незаконнонародженим сином каторжанка М. Ощепкова. Згодом Василь Ощепков переселився в Токіо, де витримав жорстокий іспит інституті Кодокан і почав займатися боротьбою з кращими викладачами Японії. Він став 4-им іноземцем і 1-им росіянином, який по дзюдо Кодокан заслужив ступінь майстра. Повернувшись на батьківщину в 1914 році, Василь Ощепков відкрив секцію дзюдо у владивостоцькому суспільстві «Спорт».

«У цьому році Хабаровськ в п'ятий раз прийме дзюдоїстів з усієї Росії. У 2014 році, коли ми починали ці змагання, ми й не уявляли, що вони стануть настільки яскравою подією в російському дзюдо. За допомогою турніру пам'яті Ощепкова ми разом з урядом Хабаровського краю показали Федерації дзюдо Росії, що здатні провести Чемпіонат Росії по дзюдо, який пройшов в Хабаровську в вересні 2016 року», - зазначив керівник Далекосхідної федерації дзюдо Геннадій Мальцев.

Традиційно, переможці та призери змагань отримають Кубки і пам'ятні статуетки, набори фірмових сувенірів, а також солідні призові - 100 тисяч рублів за 1 місце і 50 тисяч рублів за друге. Особливістю турніру є медалі з двостороннім барельєфом, авторським дизайном і виконанням з дорогоцінних металів. Так, наприклад, медаль за друге місце виконана з чистого срібла, а за перше місце зі срібла з глибокою позолотою золотом 999 проби.

Як відзначили в міністерстві фізичної культури і спорту краю, проведення престижного всеросійського турніру позитивно позначається на рівні спортсменів дзюдоїстів, як регіону, так і всього Далекого Сходу.

Змагання пройдуть в один день - 10 лютого. Турнір розпочнеться о 10.00 в Хабаровському крайовому спортивному комплексі. Вхід вільний.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Тернопілля: з лютого ...
Наступна новина: В Житомирській області до 2 ...

КОМЕНТАРІ