Основні різновиди новобудов

Основні різновиди новобудов

09.02.18 00:42 0 954

Стати власником великої світлої квартири в недавно зведеному будинку - це мрія, практично кожного громадянина нашої великої країни. І, якщо в минулі часи такі квартири були доступні далеко не всім категоріям громадян, то сьогодні кожна людина, що має певну суму заощаджень, може дозволити собі таку покупку. Благо, в Україні новобудови ростуть, як гриби. До речі, якщо ви з Одеси і вас цікавить квартира в новобудові, то рекомендуємо звернути увагу на ЖК "Теплий дім".

Види новобудов і їх основні особливості

Всі сучасні будинки, що належать до категорії новобудов, діляться на два типи:

  • панельні;
  • каркасно-монолітні.

Відрізняються вони не тільки зовнішнім виглядом, швидкістю зведення і ціновою категорією квартир, а й інфраструктурою всередині будинку, що в свою чергу поділяє їх на елітне і звичайне житло.

"Панельньки"

Панельні будинки збудовані найбільш звичним для наших співвітчизників чином. Їх конструкція складається з готових залізобетонних панелей, що дозволяє зводити їх, досить, швидко за єдиним шаблонним зразком.

Новобудови панельного типу мають строгий вид. Фасади будинків завжди одноманітні. Недоліком подібних будівель можна вважати їх непристосованість до низької температури. На відміну від монолітних новобудов, в панельних будинках взимку, досить, холодно.

Планування таких квартир, найчастіше, залишає бажати кращого. Так як ці будови зводяться по одному і тому ж зразку вже кілька десятків років, планування квартир в них анітрохи не змінилося з радянських часів.

Каркасно-монолітні будинки

Технологія будівництва, звичайно, змінилася. Зараз багато забудовників беруть за основу західні технології, і зводять будинки, ґрунтуючись на їх стандарти. Такі будинки мають підвищену зносостійкість, і термін їх служби збільшується на кілька років. В основному західні технології застосовуються в будівництві веж.

Каркасно-монолітні будинки, на відміну від своїх «панельних родичів», завойовують покупців своїм зовнішнім виглядом. Збудовані вони по-особливому архітектурному дизайну. Залежно від забудовника, дизайнери можуть бути вітчизняними або всесвітньо відомими.

Подібний спосіб зведення житла збільшує гнучкість планувальних рішень. Тобто квартири в таких будинках можуть мати абсолютно різне планування, часто, досить креативне. Кожний каркасно-монолітний будинок має свою власну поверховість і конфігурацію. Обмежених шаблонів для зведення таких будинків не існує.

Монолітні новобудови мають власну інфраструктуру всередині будинку. Залежно від призначення, будинки мають підземний паркінг або стоянку у дворі, відеоспостереження, контрольно пропускну систему при в'їзді на подвір'я, а також охорону всередині будинку. Перші поверхи таких будинків зазвичай займають підприємства торгівлі, муніципальні організації або служби побуту.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: Дитяче взуття: особливості ...

КОМЕНТАРІ