Дитяче взуття: особливості вибору

Дитяче взуття: особливості вибору

09.02.18 17:00 0 1396

Як приємно спостерігати за дитиною, яка ще не впевнено, але так мило бігає по будинку або на вулиці. А щоб її ніжки були здоровими, перебували в теплі і комфорті, потрібно подбати гарне взуття для малюка (до речі, зробити це можна в інтернет-магазині дитячого взуття Kidshoes). Адже якщо його неправильно підібрати, то це може привести до порушення розвитку ніжок, і як наслідок до їх деформації.

Сучасний ринок дитячого взуття радує споживачів своєю різноманітністю. Потрібно тільки вибрати гідну якість і правильно підібрати розмір. Але, на перший погляд, таке просте завдання, як вибір дитячих черевичок, часто стає для батьків справжньою каторгою.

Першим взуттям малюка, на думку фахівців обов'язково повинні бути пінетки, завдяки яким дитина психологічно готується до носіння взуття в майбутньому. Крім того вони надійно фіксують гомілковостопний суглоб малюка і притримують щиколотки. Тому носіння пінеток рекомендується починати з шестимісячного віку.

Правила вибору дитячого взуття:

  • Вибираючи дитяче взуття, належну увагу варто приділити матеріалу, з якого воно виготовлене. Ідеально підійде шкіра, адже вироби з неї відрізняються хорошими гігієнічними властивостями, вони «дихають» і, що важливо, є довговічними. Підошва дитячого взуття не повинна ковзати, тому бажано віддати перевагу рифленій з композитним накатом;
  • Дитяче взуття повинно бути гнучким і еластичним, обов'язково відповідати вигинам стопи. Для формування ходи малюка, повинен бути присутнім невеликий каблук (до 6 мм). Для дітей старше 2 років висота каблучка збільшується до 1 см;
  • На особливу увагу заслуговує наявність у взутті супінатора (невеликого виступу у внутрішній частині краю підошви) і анатомічної устілки;
  • Важливою деталлю є розмір, взуття не повинна бути впритул ні по довжині, ні по ширині. Від пальчиків малюка до носка черевика має зберігатися відстань від 1 см до 1,5 см. Але не варто купувати взуття з великим запасом - «на виріст», тому як ніжки малюка в ньому будуть піддавати підвищеному навантаженню і швидко втомлюватися. Якщо є які-небудь сумніви при виборі розміру, то завжди можна заміряти стопу дитини і порівняти з розмірами виробників, які вказані в зведеній таблиці розмірів взутті для дітей.

Батьки часто надягають молодшій дитині взуття, яке залишилася від старших братів або сестер, це хоч і економічно, але не правильно. Ношене взуття деформується, в залежності від стопи людини, яка в ньому ходила, а значить, воно вже не зможе правильно зафіксувати стопу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Навіщо потрібна буферна ...

КОМЕНТАРІ