Житомирщина: учасники АТО області можуть обрати санаторій для реабілітації та пройти професійну адаптацію. Куди звертатися

Житомирщина: учасники АТО області можуть обрати санаторій для реабілітації та пройти професійну адаптацію. Куди звертатися

10.02.18 13:58 0 554
Серед пільг, які надаються учасникам АТО області, найбільш затребуваними є санаторно-курортне лікування, реабілітація та професійна адаптація.

Про це повідомляє Центр допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації.

Кожен учасник АТО має можливість самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань та пріоритетів.

Для одержання путівки учасник АТО має перебувати зареєстрованим на обліку в органах соціального захисту населення за місцем проживання.

Щоб стати на облік, необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

З 2017 року учасники АТО мають право самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування та реабілітації. Дізнатися про санаторії, до яких надаються путівки, можна звернувшись до органів соціального захисту населення, де працівники ознайомлять учасника АТО з переліком санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умовами проживання та харчування.

Термін перебування в санаторії складає 18-21 доба. У путівку включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: (0412) 24-08-46.

Також учасники АТО можуть безкоштовно пройти професійну адаптацію. Надання таких послуг здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Для отримання послуг професійної адаптації необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання із відповідною заявою та документами. З переліком професій та курсів можна ознайомитись ТУТ.

Після успішного завершення повного курсу навчання учасники антитерористичної операції отримують документи державного зразка, підтверджуючі набуття нової спеціальності або підвищення кваліфікації по раніше отриманій професії.

Учасники антитерористичної операції з вищою освітою, за бажанням можуть оволодіти робітничими професіями, отримати іншу спеціальність на основі здобутого раніше освітнього (освітньо-кваліфікаційного) рівня, підвищити кваліфікацію, спеціалізацію.

За роз'ясненнями з питань надання послуг з професійної адаптації учасники АТО можуть звертатися:

- до департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації за телефоном (0412) 47-47-19;

- у районні (міські) управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ