В Житомирській області учасник АТО після професійної адаптації одержав водійські права та займається власною справою

В Житомирській області учасник АТО після професійної адаптації одержав водійські права та займається власною справою

10.02.18 11:39 0 526
Андрій – один із тих учасників АТО, який пройшов професійну адаптацію та безкоштовно отримав водійські посвідчення категорії «В» та «С». він юрист-підприємець, який займається діяльністю у сфері права, зокрема, у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Водійські курси Андрій пройшов у 2017 році за обласною програмою з професійної адаптації військовослужбовців.

За його словами, така професійна адаптація – реально потрібна річ у житті. Адже протягом безкоштовного навчання він отримав і грунтовні теоретичні знання, і практичний досвід водіння вантажних авто.

— «Водійські навички потрібні та корисні для будь-якої людини як у мирному житті, так і на передовій. Як учасник АТО, я це дуже добре знаю. Після 3,5 місяців навчань я отримав водійські посвідчення категорій «В» (автомобілі масою до 3500 кг, і кількістю сидячих місць (не враховуючи водійського) до 8) та «С» (автомобілі масою від 7500 кг, призначені для перевезення вантажів). Відразу ж купив транспортний засіб «ГАЗель» для власного користування. Крім цього, як юристу, мені ці знання та вміння допомагають у повсякденній діяльності, яка тісно пов'язана із забезпеченням безпеки дорожнього руху», – зазначив Андрій.

Учасник АТО наголошує, що викладачі водійських курсів були відповідальними та серйозно ставились до навчання. У планах Андрія – ще пройти безкоштовні курси з навчання англійської мови.

Для отримання послуг професійної адаптації необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання із відповідною заявою та документами. З переліком професій та курсів можна ознайомитись ТУТ.

За роз'ясненнями з питань надання послуг з професійної адаптації учасники АТО можуть звертатися:

* до департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації за телефоном (0412) 47-47-19;

* у районні (міські) управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комунальники Тернополя ...
Наступна новина: Тернопільський ...

КОМЕНТАРІ