Житомирщина: документи для створення 5 інклюзивно-ресурсних центрів вже затвердили під час сесій у районах області

Житомирщина: документи для створення 5 інклюзивно-ресурсних центрів вже затвердили під час сесій у районах області

10.02.18 13:08 0 548
Керівники об'єднаних територіальних громад та районних рад розпочали підготовку до створення 30 інклюзивно-ресурсних центрів на Житомирщині. Так, документи для створення 5 ІРЦ затвердили на сесіях місцевих рад, ще для 25 ІРЦ – уже визначили місце розташування та готують необхідні документи.

Про це повідомляє управління освіти і науки ОДА.

— «Після того, як голова ОДА Ігор Гундич підписав із керівниками ОТГ та райрад Меморандум про співпрацю щодо формування мережі ІРЦ, вони отримали типовий проект створення центру. І вже документи для створення 5 ІРЦ затвердили на сесіях місцевих рад – Житомирської, Ємільчинської, Чуднівської районних рад, Білокоровицької селищної та Новоград-Волинської міської рад. Голови громад остаточно визначились із місцезнаходженням ще 25 ІРЦ та наразі готують статут та інші необхідні документи для затвердження їх на сесіях у лютому та березні», – йдеться у повідомленні управління.

Інклюзивно-ресурсні центри будуть обслуговувати дітей віком 2-18 років. Вони консультуватимуть і розподілятимуть учнів по шкільних закладах, а також супроводжуватимуть протягом навчання і надаватимуть корекційно-педагогічні послуги. Система ІРЦ охоплюватиме усіх дітей з особливими освітніми потребами на первинному рівні.

Типовий проект ІРЦ презентувала Дружина Президента Марина Порошенко та Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Житомира.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вже вдруге ...
Наступна новина: ІТ-компанія з європейськими ...

КОМЕНТАРІ