Експерти та представники економічних підрозділів облдержадміністрацій обговорили на Тернопільщині питання регіонального розвитку

Експерти та представники економічних підрозділів облдержадміністрацій обговорили на Тернопільщині питання регіонального розвитку

10.02.18 08:07 0 619
Нарада щодо проблемних питань реалізації державної регіональної політики та шляхів їх вирішення має важливе значення для всієї України. Адже Уряд останніх два роки достатньо серйозно займається регіональною політикою, впроваджує реформи, серед яких і реформа децентралізації, формуються нові громади та відповідно нові стосунки держави з громадами. На цьому наголосив Перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак під час заходу, який триватиме протягом двох днів на Тернопільщині.

Він зауважив, що крім відчутних позитивних змін, є також ряд проблем, які не можна залишати без розгляду. Саме тому й потрібні такі Всеукраїнські наради за участю представників з Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, керівників економічних підрозділів обласних державних адміністрацій, представників групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні програми «U-LEAD з Європою» та представників центрів розвитку місцевого самоврядування. Участь у нараді також взяв заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ігор Вонс.

«Такі заходи – це можливість озвучити проблеми, обговорити нові програми та визначити пріоритети щодо подальших спільних кроків», – підкреслив Іван Крисак.

Він також подякував Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за те, що разом із програмою «U-LEAD з Європою», для організації і проведення Всеукраїнської наради вибрали саме Тернопільщину.

«Я думаю, що це невипадково. Адже це все-таки говорить про повагу до того, що в нашій області достатньо серйозно ставляться до регіонального розвитку краю та до об'єднання та розширення громад. На цьому, власне, зосереджена наша увага. Саме тому дієва політика регіонального розвитку активно втілюється та продовжується в нашому регіоні, а за допомогою органів місцевого самоврядування, іноземних експертів та партнерів ще й постійно удосконалюється», – зазначив Іван Крисак.

Принагідно він нагадав, що за останні два роки область отримала з Державного фонду регіонального розвитку понад 300 млн. грн. За ці кошти було реалізовано 152 проекти, які суттєво вплинули на розвиток Тернопільщини і, як результат, – наша область суттєво покращила свої позиції по соціально-економічному розвитку. Серйозно зросли й показники по різних галузях. Крім фонду регіонального розвитку, є ще одне джерело фінансування – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ. За рахунок цієї субвенції, за словами Івана Крисака, на розвиток громад нашого краю було спрямовано 257 млн. грн. та реалізовано близько 400 проектів.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1189942474442669

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Навіщо потрібна буферна ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ