Розширення природно-заповідного фонду області – одне із завдань Стратегії розвитку Тернопільщини на період до 2020 року

Розширення природно-заповідного фонду області – одне із завдань Стратегії розвитку Тернопільщини на період до 2020 року

10.02.18 08:47 0 571
Про стан виконання завдань щодо розширення мережі територій та об'єктів природно-заповідного фонду в області доповів начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Орест Сінгалевич під час відео-наради з головами РДА та ОТГ під головуванням очільника краю Степана Барни.

За його словами, площа природно-заповідного фонду області складає понад 123 тис. га, показник заповідності – 8,91%.

«Природно-заповідний фонд області має у своєму складі 639 територій та об'єктів. У 2017 році заповідними оголосили ще п'ять територій та об'єктів площею 57,3 га. До 2020 року очікується, що площа природно-заповідного фонду буде складати 180 тис. гектарів, показник заповідності – до 13% від площі області», – поінформував Орест Сінгалевич.

Також він зазначив, що у поточному році планується внести пропозиції обласній раді про оголошення заповідними ще 14 територій та об'єктів. А також розширити території національних природних парків «Кременецькі гори» і «Дністровський каньйон».

У свою чергу голова ОДА Степан Барна наголосив на обов'язковому проведенні спільної наради в облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій, районних рад, об'єднаних територіальних громад з питань реалізації завдань щодо збільшення площі природно-заповідного фонду в області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Владислав ...
Наступна новина: Чернігів: На зустрічі ...

КОМЕНТАРІ