На Житомирщині учасники АТО вивчають англійську та здають на права

На Житомирщині учасники АТО вивчають англійську та здають на права

13.02.18 13:33 0 532
На Житомирщині учасники АТО можуть пройти курси професійної адаптації – вивчити англійську, отримати водійське посвідчення або освітньо-кваліфікаційний рівень. У 2015-2017 рр. професійну адаптацію пройшли 1200 учасників АТО. На це було виділено 6 млн грн.

Найбільш популярним напрямком адаптації є курси водіїв автотранспортних засобів. Курси з вивчення англійської мови у 2017 році пройшли 24 атовця.

Учасник АТО Олександр після того, як повернувся зі сходу влаштувався на роботу та скористався професійною адаптацією – курси англійської мови. Отримані знання чоловік зараз використовує у роботі для спілкування із іноземцями.

Курси з вивчення англійської мови Олександр закінчив у минулому році.

«Я зараз працюю на підприємстві, де іноді потрібно спілкуватися із іноземцями. Саме тому я вирішив підтягнути свої знання та пішов на курси. Зараз в мене рівень вище середнього – можу спілкуватися та підтримувати розмову. Якщо є можливість опанувати щось нове, або підтягнути старі знання – це потрібно робити», – розповідає Олександр.

Також він додав, що викладач курсів досвідчена, знає, як за 4 місяці досягнути результату, але багато чого залежить від людини та її бажань.

Для отримання послуг професійної адаптації необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання із відповідною заявою та документами. З переліком професій та курсів можна ознайомитись ТУТ.

За роз'ясненнями з питань надання послуг з професійної адаптації учасники АТО можуть звертатися:

• до департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації за телефоном (0412) 47-47-19;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі переваги ...
Наступна новина: У Чернігові проводиться ...

КОМЕНТАРІ