Модернізована та комфортна: відтепер у селі Оліїв діти навчаються у школі з покращеними умовами

Модернізована та комфортна: відтепер у селі Оліїв діти навчаються у школі з покращеними умовами

13.02.18 13:04 0 701
В Оліївській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. Зборівського району завершилися ремонтні роботи з утеплення фасадів, перекриття та заміни покрівлі. Кошти на ці роботи виділили з державного бюджету на умовах співфінансування з місцевого бюджету. Загальна кошторисна вартість проекту – близько 1,5 млн. грн. У понеділок, 12 лютого, навчальний заклад відвідали голова Тернопільської ОДА Степан Барна, народний депутат України («Блок Петра Порошенка») Тарас Юрик, керівництво Зборівського району та об'єднаної територіальної громади.

У зв'язку із реформою децентралізації, за словами очільника краю Степана Барни, коли ресурси та повноваження передаються на місця, жителі громад самі вирішують на що спрямувати кошти та куди їх вкласти: чи це буде вуличне освітлення, чи ремонт каналізації, чи ремонт дороги або ж дитячого садочка. Держава ж зі свого боку буде максимально у цьому сприяти.

«Мені подобається ваш командний дух. Бо коли бачиш спільну роботу та результат від неї голови громади, районної ради та адміністрації та ще й за підтримки народного депутата України Тараса Юрика, то це не може не тішити. І те, що ми перебуваємо у добре облаштованому навчальному закладі, де за рахунок державних коштів утеплили фасад, перекрили дах, то це вселяє надію у добре майбутнє та комфортне навчання наших дітей», – наголосив голова ОДА.

Крім цих якісних змін, в школі здійснено заходи з термомодернізації – замінено вікна на пластикові та замінено систему теплопостачання із встановленням електроакумуляційного обігріву. Можливим це стало в рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується Європейським Союзом та співфінансується Програмою розвитку ООН, з бюджету Зборівського району та за рахунок коштів громадської організації «Крок вперед» села Оліїв. Загальна вартість проекту – понад 278 тис. грн.

«Сільські території будуть відроджуватися, будуть отримувати новий подих і нові можливості для розвитку, і тут дуже важливо, щоб позиція громади була активною, адже ваше майбутнє залежить від вас самих!», – зауважив Степан Барна.

Погоджуючись із ним, народний депутат України Тарас Юрик наголосив, що Оліївська школа – це символ перетворень в освітній мережі області.

«Я впевнений, що ті умови, які на сьогоднішній день створили у школі, дають дітям додаткове бажання і стимул навчатися. Водночас, тішить й те, що позитивних змін у Зборівському районі стає все більше. Насправді, у 2017 році вдалося реалізувати величезну кількість об'єктів. І це стосується не лише освітньої мережі. Тому що завдання стояло так: перш за все ми повинні максимально провести енергоефективні заходи, щоб вже на наступний рік могли економити. При цьому, наші діти мають навчатися в комфортних умовах. Ми не маємо допустити того, що на сьогоднішній день, у 2018 році, діти мерзнуть на уроках! Це одна з ключових речей. Кожна справа робиться добре тоді, коли всі спільно прагнуть її реалізувати. Тому наше завдання побудувати міцний фундамент віри у завтрашній день. І його ми закладаємо конкретними справами та власним прикладом», – підкреслив Тарас Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ