У Чернігові проводиться тренінг для бажаючих взяти участь у реалізації громадського бюджету

У Чернігові проводиться тренінг для бажаючих взяти участь у реалізації громадського бюджету

13.02.18 13:43 0 767
Навесні цього року в Чернігові вже вчетверте прийматимутьсяпроекти Громадського бюджету (або бюджету участі).

Нагадуємо, що ідея Громадського бюджету полягала в тому, щоб підвищити громадську активність та надати можливість чернігівцям розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд для вирішення найбільш актуальних на їх думку проблем міста. У Чернігові таким чином розподіляється 1% міського бюджету м. Чернігова.

З метою допомоги в розробці проектів для участі в конкурсі громадські активісти, які є також членами робочої групи у Чернігівській міській раді з питань Громадського бюджету, 16 лютого проводятьтренінг «Розробляємо проект під громадський бюджет. Від ідеї до реалізації» (м.Чернігів).

Отже:

ГО «Асоціація демократичного розвитку» запрошує представників громад та громадських організацій міст, селищ та ОТГ Чернігівської області, де вже реалізується громадський бюджет або планується його запровадження, до участі в одноденному тренінгу «Розробляємо проект під громадський бюджет. Від ідеї до реалізації», що відбудеться 16 лютого у м. Чернігів. Мета тренінгу – підсилити суть громадського бюджету та залучити якомога більшу кількість мешканців громад до етапу подання проектів під громадський бюджет. А саме, надати учасникам знання та практичні навички у написанні проектів та методику передання цієї інформації в свої громади. Навчити визначати проблему, формулювати мету і завдання проекту та розробляти його бюджет. А також, ознайомити із порядком подання, критеріями відбору та процесом розгляду проектних пропозицій та надати рекомендації щодо проведення якісної інформаційної кампанії за свій проект.

Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі - інструмент прямої демократії та дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, в якому жителі міста (селища, ОТГ) мають можливість брати участь у процесі ухвалення рішень з розподілу частини бюджетних коштів на реалізацію їх власних проектів та ідей. Увага! До участі запрошуються активні представники громад та громадських організацій міст, селищ та ОТГ Чернігівської області!

Дата: 16 лютого 2018 р Місце: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, конференц-зала будинку засідань обласної ради (ІІІ поверх)

Для реєстрації необхідно заповнити Google форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXhgq1YRfjmHsDpM8IWtIwGBEBf9NKe1EKCrswTOelJe4a6Q/viewform?c=0&w=1

Участь у тренінгу безкоштовна. Навчальні матеріали, харчування та проїзд учасників (за наявності квитків) до місця проведення тренінгу забезпечують організатори. За додатковою інформацією Ви можете звернутись до:

Ніколенко-Баєва Анна demokrat_rozvitok@ukr.net (050) 374-10-14, (067) 416-51-31 Тренінг відбудеться в рамках проекту «Запровадження громадського (партиципаторного) бюджету, як механізму прямої демократії та інструменту активізації громад у Чернігівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Вінницькій областях», який ГО «Асоціація демократичного розвитку», реалізує за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ