Житомирщина: в області зареєстрували 13 випадків захворювання на кір

Житомирщина: в області зареєстрували 13 випадків захворювання на кір

14.02.18 11:30 0 733
Станом на 13 лютого у Житомирській області зареєстровано 13 випадків кору, які підтвердили у вірусологічній лабораторії ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Про це повідомляє управління охорони здоров'я Житомирської ОДА.

— «У м. Житомир зареєстровано 9 випадків захворювання, у Попільнянському районі – 2, в Андрушівському та Житомирському районах – по 1 випадку. Усі хворі госпіталізовані. У 85% (11 хворих) були відсутні щеплення. Летальних випадків не було», – йдеться у повідомленні.

За інформацією завідувачки дитячим інфекційно-боксованим відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Ольги Марченко, серед захворілих 5 дорослих та 8 дітей, в тому числі 3 дитини до року.

Нагадаємо, що на Житомирщині більше 96% дітей віком 1 і 6 років отримали щеплення проти кору

Довідково: Кір – одна з головних причин дитячої смертності у світі. Він загрожує і дітям, і дорослим, не захищеним щепленням. Захворювання проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються нудота і діарея. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

Вірус кору швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 1 березня пільговики у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ