Віртуальний хостинг: Що це таке?

Віртуальний хостинг: Що це таке?

14.02.18 23:51 0 12086

Кожна людина, яка хоче відкрити свій власний сайт в Глобальній Павутині, має подумати про дві речі: домен (ім'я сайту) та хостинг (місце, де він безпосередньо буде розташований і доступний 24 години на добу). Далі ми поговоримо про хостинг, а точніше про один із його різновидів - віртуальний.
 
Отже, віртуальним називається різновид хостингу, при якому величезна кількіть сайтів знаходяться на 1-му веб-сервері. Даний вид хостингу є найбільш економічним, підходящим для маленьких онлайн проектів. При цьому кожен сайт локалізований у власному розділі віртуального сервера, але всі разом вони користуються єдиним ПЗ. До речі, в Україні такий вид хостингу можна замовити у Prohoster.

Слід зазначити, що віртуальний хостинг оптимально підходить для сайтів з відвідуваністю до 1000 осіб на добу. Для розміщення корпоративних сайтів з більшою відвідуваністю доцільніше вибирати інші види хостингу, наприклад, віртуальний виділений сервер (VPS). Він дозволяє обслуговувати набагато більшу кількість відвідувачів і забезпечує безперебійний доступ до сайту з будь-якої точки світу.

Переваги віртуального хостингу:

  1. Немає необхідності мати особливі навички роботи з хостингом;
  2. Управління хостингом здійснюється за допомогою зручної панелі керування російською мовою;
  3. Надається великий обсяг дискового простору;
  4. На час замовлення хостингу безкоштовно може надаватися доменне ім'я;
  5. Наявність додаткових можливостей (обмін і передача даних по FTP-протоколу, доступ до статистики відвідування сайту, електронна пошта на базі імені сайту і т. д.);
  6. Мінімізація витрат. Економія в разі використання віртуального хостингу може скласти значну суму, так як Ви перекладаєте на хостинг-провайдера турботи по цілодобову підтримки дорогого серверного обладнання, налаштування програмного забезпечення, його регулярного оновлення, а також забезпечення постійного підключення до мережі Інтернет.

Недоліки віртуального хостингу:

  • Ви не можете самостійно встановлювати програмне забезпечення;
  • Фізичні ресурси (оперативна пам'ять, процесор) розподіляються між декількома клієнтами. Ви не володієте всіма фізичними ресурсами монопольно, як, наприклад, в разі віртуального виділеного сервера (VPS).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Переваги автоматичних ...

КОМЕНТАРІ