У Чернігові придбане житло для дітей-сиріт

У Чернігові придбане житло для дітей-сиріт

18.02.18 09:02 0 557
15 лютого виконком Чернігівської міської ради ухвалив рішення про надання квартири для проживання трьом дітям-сиротам з Чернігова, які закінчили інтернатні заклади і свого житла не мають.

Докладніше про це розповів керівник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради Михайло Католик.

Квартира є першою з трьох, придбаних містом у грудні минулого року за кошти цільової державної субвенції, яка надавалася відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/ капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації».

Згідно з нею, на суму субвенції сиротам, які виросли й за місцем походження поставлені на квартирну чергу як такі, що потребують поліпшення житлових умов, дозволяється придбати і надати житло визначеної граничної вартості та з розрахунку 31,5 кв. м загальної площі на одну особу. Житло мало бути придбане в грудні минулого року в житлових будинках, вже зданих в експлуатацію.

У Чернігові таким чином придбана житлова площа для розміщення і проживання 11 дітей-сиріт, з яких 1 з інвалідністю. А саме, одна 3-кімнатна і дві 4-кімнатних квартири.

Після Нового року в них коштом забудовника завершується внутрішнє облаштування. У першій квартирі воно завершене, у другій і третій має завершитися протягом відповідно лютого і березня.

Квартирам надається статус соціального житла. Тобто вони не можуть бути приватизовані і продані. Також особа, яка займає таке житло, має звільнити житлову площу для наступного мешканця, якщо виявлений факт здавання соціального житла в піднайм, якщо вона набуває у власність інше житло або якщо її доходи стають вищими за передбачений законодавством розмір для надання соціального житла.

Довідково:

Зараз у Чернігові дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, яким від 18 до 23 років, на квартирній черзі 38.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ