На зустрічі з парламентарями України та Німеччини Владислав Атрошенко говорив про Чернігів

На зустрічі з парламентарями України та Німеччини Владислав Атрошенко говорив про Чернігів

18.02.18 08:33 0 550
На зустрічі керівництва Чернігівської області та м. Чернігів з представниками Молодої групи ХДС/ХСС в Німецькому Бундестазі та Народними депутатами України в рамках програми USAID РАДА, яка відбулася 16 лютого в Чернігівській облдержадміністрації, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко говорив, зокрема, про практику вирішення нагальних проблем нашого міста.

Одною з найголовніших проблем Чернігова є старіння його населення з одночасним зменшенням загальної кількості жителів, - вважає він. - Адже народжується щороку в середньому 2600 чоловік – а помирає як мінімум на тисячу більше. І ситуація погіршується трудовою міграцією величезної кількості людей, серед яких багато молодих фахівців, за кордон.

- Що ми можемо зробити для того, щоби змінити цю тенденцію?Безумовно, це запропонувати тренд змін, тренд зростання в місті Чернігові та зацікавити молодь роботою в різних сферах господарства, роботою на розвиток міста, - сказав міський голова. – І ми робимо те що від нас залежить. Спрямовуємо зусилля на популяризацію відповідних професій, намагаємося вести діалог з бізнесом. Зокрема, і щодо сплати податків, від якого напряму залежить розвиток міста. Ми розуміємо необхідність популяризації сплати податків з роз'ясненням того, куди вони спрямовуються. І паралельно з цим ми як влада ми говоримо про те, що для припинення відтоку виробничих кадрів необхідна пропозиція більшої заробітної плати. Ми розуміємо, що це питання індивідуальне в кожному суб'єкті господарювання, але на воно актуальне по багатьох галузях. Наприклад, в нас не вистачає водіїв тролейбусів. У комунальному господарстві не вистачає трактористів. І ми в комунальних підприємствах збільшуємо заробітну плату таким працівникам – і даємо приклад іншим.*/blockquote



Загалом зустріч була присвячена питанням економічного та інвестиційного потенціалу Чернігівської області, взаємодії виборних та виконавчих органів влади в Україні та Німеччині, взаємодії в рамках міжнародних програм підтримки в Україні.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: На вул. ...

КОМЕНТАРІ