Держслужбовці та представники громад Тернопільщини взяли участь у семінарі «Програма COSME: можливості для українського бізнесу»

Держслужбовці та представники громад Тернопільщини взяли участь у семінарі «Програма COSME: можливості для українського бізнесу»

18.02.18 11:01 0 556
COSME надає можливість вийти на ринок ЄС, брати участь у бізнес-стажуванні за кордоном та спеціальних конкурсах для органів державної влади з метою забезпечення кращого бізнес-клімату в країні. Крім того, вказана програма надає легкий доступ до інформації щодо ведення підприємницької діяльності через відповідні онлайн-портали. Про це розповів старший експерт реформи дерегуляції та розвитку підприємництва Команди підтримки реформ при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України Вадим Загарій під час тематичного семінару, що відбувся 16 лютого в Тернопільській облдержадміністрації.

Працівники райдержадміністрацій та представники об'єднаних територіальних громад області, які взяли участь у даному заході, дізналися про особливості роботи у COSME, що передбачає реєстрацію у порталі учасників, а також пошук можливостей та партнерів для співпраці. Учасникам також розповіли про успішний європейський досвід ведення бізнесу, можливості для секторального розвитку промисловості.

«ЄС дає багато можливостей для впровадження нових ефективних інструментів у роботі. Відтак даний семінар орієнтований на вдосконалення роботи держслужбовців у напрямку допомоги розвитку місцевого бізнесу», — підсумувала директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник.

Довідково:

COSME — одна з ключових програм Євросоюзу з бюджетом 2,3 млрд. євро, яка розрахована на період з 2014 до 2020 року та спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ).

Приєднання до COSME відкриває Україні доступ до бюджету програми у розмірі близько 900 млн. євро. Фінансові ресурси будуть надаватися у вигляді грантів на фінансування проектів, які підтримують експортну та інноваційну діяльність МСБ.

Брати участь у програмах COSME мають право:

- вітчизняний малий та середній бізнес;

- українські бізнес-асоціації;

- громадські організації;

- профспілки;

- кластери;

- освітні заклади;

- установи;

- органи державної влади;

- агентства регіонального розвитку.

Для України доступні 23 програми, які класифіковано за 3 напрямками:

Полегшення виходу МСБ на зовнішні ринки — надання консультативних послуг щодо експортно-імпортної діяльності МСБ на ринках ЄС та світу;

Покращення умов для конкурентоспро­можності — в т.ч. просування інтернаціоналізації кластерів, визначення та усунення зайвих регуляторних бар'єрів;

Формування культури ведення бізнесу — освітні програми, проведення секторальних тренінгів, семінарів, програм з обміну, стажувань тощо.

Більше про програму COSME можна дізнатися на веб-сторінці Європейського виконавчого агентства з МСП.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роман Заставний: Нас ...
Наступна новина: Житомирщина: учасники АТО ...

КОМЕНТАРІ