В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала з нагоди дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

В Тернополі звернення міського голови Сергія Надала з нагоди дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

18.02.18 11:51 0 566
17 лютого українці відзначають річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

Патріарх Йосиф дав нам орієнтири не лише у духовному, але й у суспільно-політичному житті. Не в останню чергу завдяки подвижницькій діяльності Патріарха, у скрутні роки окупації української землі радянським режимом, українцям вдалося зберігати віру у кращі часи. Завдяки слову Патріарха, якого чи не найбільше боявся радянський режим, у світі ширилася ідея свободи і незалежності українського народу, його права бути собою.

І слова Патріарха залишаються актуальними для нас. Ми маємо незалежну державу. Українські сини і дочки зі зброєю в руках боронять це право. Проте десятиліття чужоземного гніту, на жаль, мають свій відбиток і на свідомості окремих українських політиків та громадських діячів. Найбільш шкідливим проявом є страх бути собою.

Тож, маємо усвідомити важливість заповіту Патріарха Йосипа, який говорив: “Патріотизм і дбання про добро своєї нації вважалися завжди за Богом дані обов’язки. Добро нації треба деколи боронити перед ворогами чи внутрішніми чинниками, які інакше довели б до занедбанння основних потреб народу”.

Право українців бути собою, право шанувати своїх героїв і свої традиції, право самостійно порядкувати у своїй хаті, дане нам Богом.

Українці нація миру, яка здавна підтримувала дружні стосунки з усіма своїми сусідами. Цю ж ідею миру завжди ніс Патріарх Йосиф. Разом з тим ми маємо бути собою. У нас не повинно бути страху залишатися собою і плекати своє. Це одна з основ, яку протягом життя проповідував Патріарх, яка лежить в основі становлення української державності.

Тож хай ці настанови Патріарха Йосифа будуть для нас дороговказом у повсякденному житті. Маємо вчитися самі поважати себе, щоб здобути повагу оточуючих.

З повагою,

міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 19 лютого відновлюється ...
Наступна новина: Сергій Надал разом з ...

КОМЕНТАРІ