10 головних переваг тандира

10 головних переваг тандира

19.02.18 00:00 0 1988

У даній статті ми постараємося відповісти, чим же такий хороший тандир і якими перевагами перед іншими видами обладнання він володіє. До речі, якщо ви хочете придбати собі тандир, тоді заходьте на цей сайт.

Переваги тандира:

  1. Соковитість продуктів. У мангалі і грилі м'ясо швидше втрачає соковитість, за рахунок більш тривалого перебування над вугіллям. У тандирі соковитість страви зберігається через скорочений часу температурного впливу і оптимального термічного режиму в будь-якій точці всередині нього;
  2. Тандир готує корисну їжу. Особливий температурний режим дозволяє зберегти максимум поживних речовин і вітамінів. Він не дозволяє утворюватися канцерогенам, як це, наприклад, відбувається при обсмажуванні на відкритому вогні (на тому ж мангалі). Всім вже давно відомо, що канцерогени - це джерело розвитку онкологічних захворювань;
  3. Час приготування. Завдяки потужному прогріванню стінок тандира продукти запікаються рівномірно і дуже швидко. Близько години потрібно на розпал дров. Якщо це гриби-овочі, то достатньо 3-5 хв. Риба буде готова за 10-12 хв. Шашлик готується 10-15 хв. Тушка курки зажадає 25-30 хв. для готовності. Якщо Ви хочете щоб з'явилася хрустка скоринка, Вам слід за 3-5 хвилин до готовності відкрити піддавали і ковпачок, і закони фізики вирішать це завдання за допомогою додаткової тяги повітря. На розпал дров перед приготуванням потрібно близько години. Тандир навіть середнього розміру дозволяє приготувати 10 шампурів соковитого шашлика за 10 хвилин, а це просто відмінний результат;
  4. Підгорання виключено. У мангалі можливо підгоряння м'яса при виникненні відкритого вогню. У тандирі підгоряння виключено, завдяки особливій конструкції печі. Процес приготування їжі відбувається за рахунок тепловіддачі від стінок тандира, а не завдяки вогню;
  5. Контролюй тільки час запікання. При приготуванні м'яса в мангалі або грилі необхідно постійно контролювати рівномірність запікання. У тандирі регулювати потрібно лише час запікання, решта - турбота самої печі. Ваше завдання - розташувати вугілля рівним шаром, розвісити шампура з шашликом чи іншими продуктами, закрити кришку і піддавали і знову приєднатися до друзів. Нічого вертіти не потрібно. На те він і тандир, щоб не відволікати вас від свята. Приготування будь-якої їжі в такій печі не представляє особливих труднощів;
  6. Готуємо за будь-якої погоди. Ви зможете готувати свої кулінарні шедеври практично при будь-якій погоді: ні холод, ні вітер не зможуть перешкодити прояву ваших унікальних кулінарних здібностей;
  7. Різноманітність страв. Тандир дозволяє спекти в собі практично 40 різних видів страв. Тут без проблем можна запекти рибу, м'ясо, птицю, овочі і фрукти. Така піч може легко спекти цілого гусака, а приготування шинки або курки тим більше не буде викликати особливих труднощів навіть у новачка;
  8. Менше дров. У мангалі дрова швидше прогорають за рахунок вільного проходження повітря, тому їх потрібно більше. Тандир зберігає тепло, дров потрібно менше, за один розпал можна приготувати до 3 закладок шашлику. В результаті - економія часу і дров;
  9. Необмежений термін служби. Справжній керамічний тандир виготовляється виключно вручну і прогрівається послідовно під температурою до 1200 градусів. При належному використанні термін придатності не обмежений;
  10. Чудовий подарунок для чоловіка. Мангалом на дачі вже нікого не здивуєш - це як духовка в будинку. Тандир набуває все більшої популярності і є останньою тенденцією заміської кухні. Практично кожен чоловік з радістю готує на вогні, любить соковиті запечені з димком страви і буде щасливий такому подарунку.




Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ