Сучасні фасади будинків і їх особливості

Сучасні фасади будинків і їх особливості

20.02.18 17:09 0 3499

Сучасні будинки стало звичним будувати в дуже простому стилі, без будь-яких додаткових архітектурних елементів і дизайнерських надмірностей. Нинішні будинки являють собою будівлі з класичними прямими стінами і звичайним двосхилим (іноді плоским) дахом.

Таке архітектурне рішення дозволяє значно зменшити кількість джерел для витоку тепла назовні, тим самим збільшуючи енергоефективність будинку, що дозволяє економити на його обігріві.

Як прикрасити зовнішній вигляд сучасного будинку?

Кардинально змінити зовнішній вигляд будинку і прикрасити суцільну рівну стіну допоможе оригінальний незвичайний фасад. Орієнтуючись на свої естетичні уподобання і фінансові можливості вашого гаманця, можна виконати обробку з будь-яких звичних матеріалів, будь то камінь, дерево, метал або скло. До речі, в Україні  вибрати фасад можна в інтернет-магазині: http://www.system-eng.com.ua.

Вибір матеріалу для обробки, його тип і колір, повинен грунтуватися ще й на кінцевому результаті, він повинен гармоніювати не тільки з навколишньою територією, але і з самою будівлею, з його цоколем, дахом, вікнами та іншими елементами.

Сучасний будівельний ринок представляє широкий спектр різноманітних оздоблювальних матеріалів, різних кольорів і відтінків. Завдяки цьому сьогодні у кожного є можливість втілити в життя найяскравіші та найцікавіші дизайнерські рішення.

Відтінки сучасних будівель

Зовнішній вигляд будинку може переважно виділити його з інших будівель за рахунок яскравого, оригінального фасаду, а грамотно підібране оздоблення, як відомо, здатне візуально збільшити розмір будинку. Яскраві нові кольори можна використовувати як для всього фасаду, так і для виділення окремих частин будинку.

Часто фасад будинку фарбують в білий колір. Він робить будинок чистим і охайним, його асоціюють зі спокоєм, до того ж його можна з великим успіхом поєднувати з різними кольорами.

Наприклад, якщо ви хочете будинок в класичному стилі, то необхідно білий фасад поєднувати з червоною черепицею, а для сучасного стилю досить буде підкреслити деякі елементи будівлі темним кольором або обробити їх іншим, відмінним від основного, матеріалом.

Сучасні фасади будинків мають одну відмінну рису, яка полягає в тому, що для їх обробки дуже часто використовуються холодні відтінки.

Світлі кольори

Провідне місце займає білий колір, однак від нього не відстають і також високим попитом користуються чорний і сірий кольори і їх різні відтінки, починаючи від сріблястого і закінчуючи графітовим.

Якщо для обробки фасаду ви вибрали клінкер, то враховуйте, що кінцевий результат буде залежати не тільки від його кольору, але і від кольору затирки, яку ви будете використовувати.

Від кольору швів між цеглинами, клінкер здатний приймати різноманітний вид, наприклад, затирка такого ж кольору, що і сам цегла або схожого відтінку, додасть будинку цілісний вигляд з монолітної поверхнею.

Темні кольори

Вибираючи темні кольори для будівлі, майте на увазі, що хорошого результату ви досягнете тільки в тому випадку, якщо будете знати міру в їх використанні. Фасади будинків, пофарбовані в темний колір, додадуть солідності, якщо поєднувати їх з контрастною світлою обробкою окремих елементів будинку.

Без будь-якої побоювання насичені темні відтінки (наприклад, шоколадний, темно-сірий, теракотовий) сміливо можна застосовувати для простих конструкцій будівель. Якщо ж будинок має безліч додаткових елементів і прикрас, то, обробляючи їх матеріалом темного кольору, ви отримаєте несмачний, строкатий фасад.

Ще один неприємний нюанс у використанні темних тонів для будівель полягає в здатності темного кольору притягувати сонячні промені. Це може позначитися як на температурі в самому будинку, так і на деяких наступних дефектах будови, наприклад, поява тріщин.

Клінкер

Використовуючи клінкерну цеглу природних відтінків (червоний, червонувато-коричневий, вохристо-жовтий) разом з затиркою відповідного кольору, можна створити симпатичні оригінальні композиції.

Незвичайні нові фасади будівель часто обробляють склом і металом, з ними дуже добре поєднується сірий колір. Такі фасади роблять будинки сучаснішими та індустріальними, такими, які звикли бачити в місті.

Теплі кольори здатні надати будинку затишний вигляд, роблять його більш теплим і освітленим. Їх часто використовують при обробці одноповерхових будинків. Такі кольори, як жовтий, персиковий, м'який абрикосовий, створюють гарний настрій в будь-яку погоду, а при використанні з контрастними відтінками дозволять досягти ефекту сучасності.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Лікарські рослини і їх ...
Наступна новина: Переваги сухого корму ...

КОМЕНТАРІ