На Тернопіллі звернення голови ОДА Степана Барни з нагоди Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

На Тернопіллі звернення голови ОДА Степана Барни з нагоди Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

21.02.18 11:15 0 596
17 лютого українці відзначають річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

Роль цієї особистості — непересічна. Це людина, яка 18 років свого життя провела у концентраційних таборах лише за те, що мала свої переконання та була громадянином України. Cаме він, наш видатний земляк, заклав основи і Українського греко-католицького університету, який вже з 60-х років став основою для відновлення духовенства Української Греко-Католицької Церкви.

Торік ми як і вся Україна відзначали 125-річчя з нагоди Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, який був унікальною історичною постаттю, символом нескореності української церкви та українського народу.

Світлої пам'яті Патріарх Йосиф Сліпий був свідком подій майже цілого буремного ХХ сторіччя. Крізь трагічні етапи історії, революції, війни, мільйонні людські трагедії та особисті втрати він проніс вогонь свого незламного духу, жар серця патріота України та захисника української Церкви. У пам'яті нащадків він залишиться не тільки, як кардинал, верховний Архієпископ і Патріарх, а, перш за все, як мученик віри і совісті, в'язень заради Христа, як виняткова особистість, що увійшла в історію Церкви, залишила яскравий слід у світовій богословській та інтелектуальній традиції.

Впевнений, що спадкоємці Великого Патріарха, чий день народження ми відзначаємо, наслідують героїчні риси його незламного характеру, палку любов до Батьківщини, народу і Церкви, візьмуть за приклад його життя як багаторічний подвиг, здійснений попри тюрми, заслання, табори і знущання.

Тож зичу нам всім добра і злагоди на шляху, заповіданому Патріархом Йосифом Сліпим — молитися, працювати і боротися за збереження і розбудову нашої рідної Держави та утвердження християнської віри!

З повагою голова Тернопільської ОДА Степан Барна

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 264 дитини на Житомирщині ...
Наступна новина: Степан Барна: Наше ...

КОМЕНТАРІ