Чернігів вшанував Героїв Дебальцевого

Чернігів вшанував Героїв Дебальцевого

21.02.18 08:41 0 541
17 лютого у Чернігові відбулися жалобні заходи, під час яких вшанували загиблих Героїв Дебальцевого та згадали драматичні події січня - лютого 2015 року, коли наші земляки із 13-го окремого мотопіхотного батальйону були одними з перших, хто вступив в бій з терористами. У боях за міста Вуглегірськ та Дебальцеве загинуло 20 військовослужбовців із Чернігівщини.

Вшанувати пам'ять всіх, хто віддав своє життя, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, на Красній площі зібрались бойові побратими, члени родин загиблих воїнів, представники влади та громадськість. Учасники жалобного мітингу поклали квіти до меморіальних стел, що увічнюють пам'ять чернігівців - героїв АТО та Героїв Небесної Сотні.

Присутні поіменно згадали загиблих Героїв Дебальцевого та Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про всіх, хто віддав життя під час Революції Гідності та при виконанні військового обов'язку в зоні антитерористичної операції на Сході України. Заупокійну літію за загиблими відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

Далі в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулася патріотично-культурна акція День пам'яті «Герої Дебальцевого».

Заступник міського голови – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко від імені Чернігівського міського голови та всієї громади міста висловив сердечну вдячність за мужність у боях, за стійкість і самопожертву, з якими наші воїни захищають нашу країну і кожного з нас.

Зокрема, він зазначив, що до військової історії Чернігова назавжди увійдуть такі героїчні сторінки, як звільнення Слов'янська та Краматорська, Красного Лиману та Лисичанська, захист Маріуполя, оборона Донецького і Луганського аеропортів. А окремою сторінкою увійде Дебальцевська операція.

За сумлінну службу в ім'я незалежної України Почесну грамоту Чернігівської міської ради та виконавчого комітету Сергій Фесенко вручив підполковнику, командиру військової частини А4427 Віталію Гуляєву. Подяка Чернігівського міського голови оголошена прапорщику, старшому спеціалісту шифрувального зв'язку військової частини А1196 Дмитру Вороб'ю.

До присутніх на заході також звернулися перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев, командир 13 окремого мотопіхотного батальйону підполковник Віталій Гуляєв та інші.

Цього ж дня на міському кладовищі «Яцево» відбулося поховання чернігівця, учасника АТО, молодшого сержанта Збройних Сил України Сискова Дмитра Вадимовича. Відспівування за загиблим пройшло у Катерининській церкві.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фото з сайту Чернігівської обласної ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Владислав ...
Наступна новина: «Благословенне Тернопілля» ...

КОМЕНТАРІ