Обрізний брус: Що це таке?

Обрізний брус: Що це таке?

22.02.18 23:04 0 1139

Обрізний брус - це популярний пиломатеріал. Він знайшов широке застосування в різних сферах будівельної галузі. Головними його перевагами є доступність і довговічність. Характерною особливістю матеріалу є прямокутний або квадратний розтин. До речі, в Києві брус обрізний можна купить на сайті http://pilomaterialy.in.ua/.

Матеріали для виробництва

Купити брус можна з різної сировини. Зазвичай його виготовляють з хвойних порід деревини. Це може бути: модрина, сосна або ялина. Природне просочення натуральною смолою надійно захищає деревину від дрібних шкідників, зокрема жуків.

Найбільш популярним є брус з сосни. Він може набувати синюватого відтінку в процесі використання за рахунок окислення деревного соку. Але, зміна кольору не впливає на властивості і характеристики самого матеріалу. Його можна використовувати як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт. Сосновий брус характеризується рядом переваг:

  • невеликою сучкуватістю;
  • прямизною;
  • хорошою тепловіддачею;
  • міцністю.

Брус обрізний з деревини ялини краще застосовувати для внутрішніх робіт. Він більше піддається гниттю, значить - погано переносить вплив погодних факторів. Але при експлуатації не змінює відтінок. Пухка структура ялини забезпечує відмінну теплоізоляцію приміщень.

Модрина, як матеріал для виготовлення обрізного бруса, характеризується стійкістю до процесів гниття і відмінну вологостійкість. Навіть більше того, більш сирий матеріал відрізняється підвищеною міцністю. Але ціна на брус з модрини на ринку вища, ніж на матеріал з сосни або ялини.

Сфера використання

Брус обрізний знайшов широке застосування в будівництві. Хороша пожежостійкість, стійкість до розтріскування і усадки роблять його одним з найпопулярніших матеріалів при зведенні будинків. Цінується брус за довговічність, відмінну теплоізоляцію та стійкість до високих навантажень.

Він є екологічно чистим і доступним матеріалом, який використовується і для зведення житлових будинків. Також він підходить для зведення альтанок, бань або саун, господарських будівель і т. д. Гладкі всередині стіни приміщень дозволяють застосовувати найрізноманітніші технології обробки.

В якості додаткового захисту деревини можна використовувати склади-антисептики. Вони бувають у вигляді олійно-водного розчину або органічної пасти. Антисептики легко проникають в структуру дерева на потрібну глибину і виступають своєрідним консервантом. При цьому вони безпечні і не знижують міцність самого бруса.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Навіщо потрібні тести?
Наступна новина: Що таке гіпсова ліпнина?

КОМЕНТАРІ