Чернігів: Стан дерев на Валу: чи дійдуть фахівці спільної думки?

Чернігів: Стан дерев на Валу: чи дійдуть фахівці спільної думки?

24.02.18 14:52 0 468
23 лютого, на території Валу відбувся прес-тур, у якому могли брати участь і всі бажаючі, на тему того, за якими ознаками визначені аварійно-небезпечні дерева в цьому парку.

На цю зустріч письмово були запрошені представники лісового господарства, завідувач кафедри екології та охорони природи Чернігівського колегіуму ім. Т.Г. Шевченка, а також інші представники громадськості, які публічно висловлювалися «проти» проведення цих робіт.

Під час огляду фахівці КП «Зеленбуд» показали в парку всі обстежені дерева, зокрема, й аварійні, необхідність видалення яких затверджена відповідними актами.

Начальник КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради Роман Старіков зазначив, що підприємство завжди діє в рамках чинного законодавства, рішення щодо оновлення дерев у місті приймає на основі висновків відповідних фахівців. На території «нижньої частини» Валу помічені 86 аварійних дерев. Працівники КП «Зеленбуд» планували обстежити дерева на всій території парку, але ж їх дії викликали неоднозначну реакцію громадськості. Аби дати об'єктивну інформацію та продемонструвати обґрунтованість своїх дій, КП «Зеленбуд» запросило всіх бажаючих на шню зустріч.

- Нові дерева ми висадимо весною, але попередньо у зв'язку з погодними умовами вже зараз необхідно провести санітарне чищення і прибрати ці дерева, щоб техніка не нашкодила газонам, поки земля мерзла. В умовах міста звалювання недопустиме і ці роботи виконуються з автопідіймача. Гілки та стовбур дерева зрізаються частинами і вивозяться. Потім цей матеріал йде на утилізацію, або на дрова для опалення, що є у вільному продажу, або ж використовується для опалення нашого підприємства.*/blockquote

*/blockquote

Всі ці помічені аварійні дерева обстежені комісійно. Працівниками КП «Зеленбуд» спільно з представником Державної екологічної інспекції України та представником Управління ЖКГ міста проводилося попереднє обстеження стану дерев на території парку.*/blockquote

*/blockquote

Там, де є рядові посадки, ми будемо висаджувати підрослі саджанці різних дерев висотою від 2 метрів. Зараз підписується договір з управлінням житлово-комунального господарства міської ради на обслуговування міста загалом, потім будемо виходити на постачальників та визначатися з видами дерев, - пояснив Роман Старіков.*/blockquote

*/blockquote

На питання журналістів щодо вартості виконання робіт з видалення дерев він повідомив, що загальну цифру сказати поки що неможливо, оскільки вартість оцінюватиметься по кожному дереву окремо. Деякі дерева можуть видалятися й у складних умовах, наприклад, коли заважають електропроводи. На жаль, на цій території багато аварійних дерев, які потребують знесення.

Доцент кафедри екології та охорони природи Чернігівського колегіуму ім. Т. Г. Шевченка, кандидат біологічних наук Світлана Потоцька на зустрічі доводила, що на цій парковій території дерева мають історичну цінність і до них можуть застосовуватися певні напрямки лікування. Зокрема, дупла можуть закладатися спеціальними розчинами.

У той же час, юридичну відповідальність за наслідки падіння дерев на території парку, в разі їх настання, нестиме КП «Зеленбуд». Тому важливо, щоби фахівці дійшли спільної об'єктивної думки, яка забезпечить і збереження дерев, але й безпеку людей та інфраструктурних об'єктів у цьому парку.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спілкування у форматі ...

КОМЕНТАРІ