В Житомирській області до міграційної служби найчастіше звертаються для оформлення біометричного паспорта

В Житомирській області до міграційної служби найчастіше звертаються для оформлення біометричного паспорта

24.02.18 17:15 0 555
До міграційної служби жителі Житомирщини найчастіше звертаються для оформлення біометричного паспорта.

Про це сказав 23 лютого, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олексій Ясюнецький під час виїзного розширеного засідання колегії ДМС України. Участь у колегії взяли голова служби Максим Соколюк та голова обласної ради Володимир Ширма.

«Житомирщина є позитивним прикладом співпраці міграційної служби і місцевої влади. До місцевих бюджетів у минулому році надійшли 33 млн грн власних доходів. Зараз дуже популярна послуга з отримання біометричного паспорта. Співпрацю необхідно поглиблювати та вдосконалювати – це стосується створення Центрів надання адміністративних послуг на місцях, а також покращення якості цих послуг, оскільки попит на такі послуги величезний», – сказав Олексій Ясюнецький.

Голова ДМС України розповів про попит українців щодо оформлення біометричних паспортів.

«У 2015 році була запроваджена послуга з оформлення біометричних документів – біометричного паспорта та Id-картки. Якщо у 2016 році біометричний паспорт оформили 1 млн 509,288 тис. українців, то у 2017 цією послугою скористалися – 4 млн 33,265 тис. українців. Перш за все, такий попит пов'язаний із запровадженням безвізу до країн ЄС», – сказав Максим Соколюк.

Також він додав, що для українців працює електронний сервіс, де можна записатися в електронну чергу, перевірити стан виготовлення паспорта, отримати платіжні реквізити. Такою послугою вже скористалися 35 млн разів.

Що стосується пріоритетних напрямків роботи ДМС України на 2018 рік, то вони стосуватимуться облаштування приміщень для прийому громадян, впровадження електронних сервісів, переведення архіву паперових документів у електронний формат тощо.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ