Житомирщина: в області з початку року усиновили та влаштували у сімейні форми виховання 21 дитину

Житомирщина: в області з початку року усиновили та влаштували у сімейні форми виховання 21 дитину

24.02.18 15:39 0 558
У 2018 році у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї в області влаштували 15 дітей-сиріт, ще 6 дітей усиновили громадяни України.

Про це повідомляє служба у справах дітей ОДА.

Усиновлення та розвиток прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) є пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Лише за січень-лютий українські родини усиновили 6 дітей. Ще 15 дітей відтепер виховуються у 3 новостворених дитячих будинках сімейного типу та в 1 прийомній сім'ї.

Загалом в області вже функціонує 40 дитячих будинків сімейного типу та 196 прийомних сімей, в яких виховується 638 дітей.

Впродовж 2017 року в області усиновлено 77 дітей. Крім цього, служби мотивують сім'ї до усиновлення родинних груп, оскільки більша частина дітей, які перебувають на обліку з усиновлення, мають братів і сестер. Так, у минулому році 14 українських родин усиновили дітей родинними групами разом з братами чи сестрами. Ще дві родинні групи усиновили іноземні громадяни.

Родини, які мають високий виховний потенціал та бажають взяти дітей на виховання у свою родину, можуть звертатися до районних, міських служб у справах дітей, а також отримати інформацію на сайті служби у справах дітей ОДА або за тел.: (0412) 47-50-11.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі світлу ...
Наступна новина: Епідемічний поріг ...

КОМЕНТАРІ