В Житомирській області уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на насіння

В Житомирській області уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на насіння

24.02.18 14:34 0 471
Одним із напрямків програми державної підтримки фермерства є компенсація вартості насіння української селекції. Це дозволить підтримати як аграріїв, яким будуть повертатися кошти, так і українських виробників насіння. Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час відкриття насіннєвого Форуму 2018.

«Галузь насінництва є важливою складовою розвитку агропромислового комплексу. Селекції і генетиці насіння ми завдячуємо успіхам у високій врожайності, валовому зборі зернових та експорті. Щоб розвивати цю галузь, робити її конкурентоздатною, а заразом підтримувати малих фермерів, Уряд надаватиме компенсацію за придбання насіннєвого матеріалу», - зауважив Віктор Шеремета.

Механізм надання коштів знаходиться на фінальній стадії погодження, але вже фермери можуть закуповувати українське сертифіковане насіння, щоб отримати компенсацію. Після посівної, складання відповідного акту посіву та оформлення всіх необхідних документів фермер отримає компенсацію протягом двох місяців. Документи будуть розглядатися двічі на рік – після весняної та осінньої посівної.

Під час Форуму учасників ознайомили з аспектами формування реєстру сортів та проведення ґрунтового контролю, заходами щодо контролю у сфері насінництва за 2018 рік.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: На Валу будуть ...
Наступна новина: Чернігів: Василь Білогура: ...

КОМЕНТАРІ