На Тернопіллі світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували тематичною виставкою в Збаражі

На Тернопіллі світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували тематичною виставкою в Збаражі

24.02.18 15:27 0 523
Цими днями ми вшановуємо світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні. З цього приводу в Збаразькому замку відкрили тематичну виставку живопису, у якій зобразили Героїв, які загинули під час трагічних подій на Майдані.

До Збаража виставку «Небесна Сотня – то в очах вогонь» привезли із Києва. Її автори – учні Державної художньої середньої школи імені Т. Г. Шевченка. Жителі області можуть переглянути її з 21 лютого до 20 березня завдяки проекту «Мистецька резиденція імені Назарія Войтовича», ГО «Конгрес Активістів Культури» спільно з Державною художньою середньою школою імені Т. Г. Шевченка, ГО «Родина Героїв «Небесної Сотні» та Національного Заповідника «Замки Тернопілля». А також за підтримки МФ «Відродження», Тернопільської обласної державної адміністрації, Збаразької районної державної адміністрації.

Участь у відкритті виставки взяли голова ОДА Степан Барна та керівництво Збаразького району.

«Я дуже хочу вам подякувати за співпрацю, – звернувся очільник області до авторів та організаторів виставки. – Приємно те, що ви присвятили виставку Героям Небесної Сотні, серед яких є шестеро наших земляків. Всі ці хлопці віддали свої життя не на марно і мені дуже хотілося б сподіватися на те, що пам'ять про них дозволить кожному з нас змінюватися самому і змінювати навколишній світ. Це перший виклик нашій відповідальності!».

Степан Барна підкреслив, що щирістю праць дітей ми можемо оцінити ті жахливі події Майдану. «І дуже важливо, щоб ці праці побачили і в Збаражі, і в Тернополі, і по всій Україні. Бо Герої Небесної Сотні будуть жити доти, доки про них будуть пам'ятати», – наголосив він.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1201087846661465

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирщина: в області з ...

КОМЕНТАРІ