Спілкування у форматі «World Cafe» у Тернополі об’єднало владу,бізнес та експертів

Спілкування у форматі «World Cafe» у Тернополі об’єднало владу,бізнес та експертів

24.02.18 15:05 0 460
Обговорення на тему як наростити інвестиції в економіку Тернопільщини у форматі «World Cafe» – це достатньо цікава ініціатива проекту «U-LEAD з Європою» для Тернопільської області, адже сама мета заходу говорить про покращення інвестиційного клімату та збільшення експортних можливостей нашого бізнесу. А це, відповідно, є достатньо серйозними складовими розвитку нашого краю. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття заходу.

Тернопільщина перша і єдина область в Україні, яка провела захід у такому форматі. І це невипадково, адже область перебуває у трійці лідерів щодо створення інвестиційного клімату та максимально сприяє й підтримує бізнес.

«На Тернопільщині працюють понад 200 підприємств з іноземними інвестиціями, проте загальна сума інвестицій невисока, – зауважив Степан Барна. – Мені хотілося б, щоб під час сьогоднішнього спілкування ми напрацювали конкретні пропозиції, за результатами втілення яких змогли би забезпечити зовсім інші, вищі показники».

Принагідно очільник краю відзначив, що сприятливий діловий клімат, створений в Тернопільській області, дає можливість для розвитку бізнесу.

«Ми й надалі будемо підвищувати свої показники. Адже якщо бізнес інвестує в реальний сектор економіки Тернопільської області близько 5 млрд. грн., то це говорить про достатньо високий потенціал, який ми ще можемо використати. У цьому напрямі позитивними є кроки, які здійснює Тернопільська обласна державна адміністрація щодо створення центрів підтримки підприємництва у Тернополі, Кременці, Бережанах і в Чорткові. Власне, у нас є досить серйозна перспектива до покращення показників соціально-економічного розвитку нашого краю», – підкреслив голова ОДА.

Формат заходу «World Cafe» об'єднав не лише владу та бізнес, а й неурядові організації, наукові заклади та регіональне представництво «Ukraine Invest» в Західній Україні. Всі учасники мали можливість висловити свої думки з приводу потенціалу області щодо залучення інвестицій, обговорити унікальні особливості та ресурси нашого регіону, а також внести пропозиції, як збільшити інвестиції в область та що для цього потрібно зробити.

Завершився захід неформальним спілкуванням.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1201760396594210

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Стан дерев на ...
Наступна новина: Чернігів: Для заступників ...

КОМЕНТАРІ