Досвід співпраці переробного заводу з кооперативами на Волині переймала делегація з Тернопільщини

Досвід співпраці переробного заводу з кооперативами на Волині переймала делегація з Тернопільщини

24.02.18 13:00 0 513
Компанія POLKO, яка працює в селищі Маневичі Волинської області, спеціалізується на переробці ягід, фруктів та грибів. Сировону для переробки заготовляє у місцевих кооперативів та у кооперативів із сусідніх областей. Як взаємодіють між собою виробники та переробник і яка від цього вигода, – знайомилися із досвідом наших сусідів заступник голови облдержадміністрації Олег Валов, голова Саранчуківської ОТГ (Бережанський район) Володимир Петровський та представники трьох кооперативів, які вже функціонують на Тернопільщині.

Як повідомив Олег Валов, POLKO Group виробництвом та переробкою продукції займається в Україні, а їх штаб-квартира заходиться у Польщі. Потужність заводу – 160 тисяч тонн ягід, фруктів та грибів у рік. Створено на підприємстві 560 робочих місць.

За словами Олега Валова, під час робочої поїздки на Волинь вдалося обговорити можливість будівництва аналогічного заводу на Тернопільщині, а також можливість відкриття 3-4 заготівельних пунктів охолодження сировини. Це відповідно дозволить підвищити закупівельну ціну на ягоди, фрукти та гриби.

«Нам дуже цікава співпраця з потужними інвесторами, які можуть зайти в нашу область, побудувати підприємство і створити додану вартість. Це те, над чим ми зараз працюємо. Адже нагальне питання – це відкриття заводів із переробки сировини, щоб експортувати за кордон уже готову продукцію, що дозволить збільшити її вартість. Тернопільщина – аграрний край, і, власне, саме аграрна сфера найбільше наповнює бюджет області. Тому ми хочемо на якісно новий рівень підняти ще й малі сімейні ферми, кооперативи та фізичних оіб-підприємців, які займаються даною діяльністю. Про це, власне, й говорили з нашими колегами з Волині, які, крім ознайомлення з потужностями польської компанії, поділилися ще й фаховою і новою інформацією щодо висадження саджанців і як у зв'язку з цим збільшити кількість та якість сировини, а також внесли цільові пропозиції щодо прийому ягід, фруктів, овочів», – поінформував Олег Валов.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ