Чому кішка боїться людей?

Чому кішка боїться людей?

26.02.18 12:00 0 1363

Дуже багато людей заводять собі домашню тваринку. Найбільш попуряними домашніми улюбленцями є чотирилапі: собаки та кішки. Сьогодні ми поговоримо про останніх, а точніше про те, чому вони бояться людей і розповість нам про це головний редактор порталу Petstory, який знає все про котів і собак.

Часто господарі кішок стикаються з такою проблемою, як страх свого улюбленця. Тварина намагається не підходити до людини, ховається в затишних місцях, забивається в кут або під шафу, тікає. При спробі зловити відразу кусається, дряпається і шипить. Живучи з людиною під одним дахом, кішка не може уникнути контакту з ним, який так її лякає. Це викликає постійне психологічне навантаження. Виходить, що протягом усього життя кішка знаходиться в стресовій ситуації, що згубно впливає на її самопочутті та здоров'ї. Щоб вирішити цю ситуацію, необхідно зрозуміти, звідки і від чого могла виникнути проблема.

Можливі причини:

  • Найчастішою причиною є жорстке покарання з боку господаря;
  • Кішка може злякатися грубої гри або гучного крику;
  • Господар може силою примушувати кішку до спілкування, змушуючи її терпіти погладжування, утримувати її;
  • Спадкова схильність.

Виправлення проблеми:

  1. Необхідно відмовитися від будь-якого роду покарань;
  2. Не примушуйте кішку до спілкування, не кличте, не беріть на руки, якщо кішка сама не підходить і не просить ласки. Необхідно відразу припиняти гладити і грати з кішкою, якщо помітили, що їй це набридло, і вона хоче піти;
  3. Почніть годувати кішку тільки з руки, з миски кішка їжу не повинна більше отримувати;
  4. У присутність кішки намагайтеся не кричати, рухатися повільно без різких рухів;
  5. Якщо кішка сильно боїться людини, додатково можна використовувати легке заспокійливе, наприклад FELIWAYR. Воно відновлює гарне самопочуття і нормалізує поведінку кішки. Виділяючи синтезований феромон, який є повним аналогом феромону, що міститься в секреті лицьових залоз кішок, дифузор FELIWAYR імітує дію котячого феромону, «інформуючи» кішку про відсутність причин для занепокоєння і створюючи у тварини відчуття спокою і безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Выбираем подростковый ...
Наступна новина: Як обрати фен для ...

КОМЕНТАРІ