У Чернігові створять туристично-інформаційний центр

У Чернігові створять туристично-інформаційний центр

27.02.18 08:18 0 564
На чергову сесію Чернігівської міської ради виноситься питання про створення туристично-інформаційного центру, який має сприяти розвитку рекламно-інформаційної інфраструктури туристичної галузі міста та забезпечить надання інформаційних, координаційних та навчальних послуг.

У минулі роки в Чернігові було намагання організувати подібний туристичний Центр. Але ця ідея втілювалася лише силами ентузіастів з числа працівників міської ради в галузі туризму. Втім, працювати на волонтерських засадах у важливій сфері розвитку міста дуже важко. Наразі мова йде про організацію офіційного туристичного осередку, який фінансуватиме місто.

Створення Туристично-інформаційного центру в Чернігові має на меті надання безкоштовних інформаційних послуг, що стосуються широкого спектру місць розташування популярних пам'яток історії та культури, готелів та об'єктів харчування, дозвілля, транспорту, торговельних установ тощо. Але діяльність ТІЦ не може обмежуватися лише наданням інформаційно-консультаційних послуг, а й буде спрямована на просування туристичних принад місцевості серед туристів, підвищення якості туристичних послуг, підсилення конкурентних переваг місцевості через покращення інфраструктури, раціональне використання туристично-рекреаційних ресурсів міста.

Координаційні функції туристично-інформаційного центру будуть реалізовані шляхом накопичення інформації про взаємодію установ, які задовольняють туристичні запити відвідувачів і сприяють презентації місцевого туристичного продукту на виставках та ярмарках.

Чернігівський туристично-інформаційний центр буде одночасно і навчальним осередком, оскільки на його базі передбачається систематичне проведення семінарів, тренінгів, презентацій для потенційних учасників ринку туристичних послуг у даному регіоні.

ТІЦ надаватиме чернігівцям, туристам та гостям міста достовірну інформацію про об'єкти туристичної привабливості в місті, туристично-екскурсійні програми, культурно-мистецькі заходи, допомагатиме у складанні маршруту подорожі, пошуку місця проживання, харчування і дозвілля та ін. Центр також може розповсюджувати серед відвідувачів рекламно-інформаційну продукцію та здійснювати продаж сувенірів.

У розвинених країнах вже давно створена та успішно функціонує розгалужена мережа закладів туристичної інфраструктури, яка включає інформаційні центри. Світова практика свідчить про позитивний вплив наданої туристичної інформації на динаміку та реальне спрямування туристичних потоків у певний регіон, як привабливий для туризму.

В Україні Туристично-інформаційні центри існують ще не у всіх містах, проте, там, де вони виникли раніше, туристична галузь більш розвинена. Подібні центри мають бути забезпечені кваліфікованим персоналом з відповідним рівнем освіти, знаннями іноземних мов, комп'ютерних технологій, маркетингових досліджень, що позитивно впливатиме на якість та оперативність надання туристичних послуг.

Прес -служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі про ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ