На Тернопіллі юний школяр з Борщівщини демонстрував свій проект Петру Порошенку

На Тернопіллі юний школяр з Борщівщини демонстрував свій проект Петру Порошенку

27.02.18 12:19 0 596
"Звістка" уже неодноразово писала про надзвичайно талановитих та наполегливих школярів Борщівщини, які є слухачами Малої Академії Наук. Вони не тільки беруть участь у різноманітних виставках та конкурсах, які проходять під егідою МАН, а й прославляють наш край та своїх педагогів далеко за межами Тернопільщини.

Одним з таких цілеспрямованих та беззаперечно дуже перспективних школярів є герой нашої шньої публікації - Ундерко Владислав зі Скали-Подільської.

Ставши в минулому році слухачем Малої Академії Наук, восьмикласник Владислав зумів досягти вражаючого успіху на науковій ниві та здобув кілька перемог у престижних науково-технічних конкурсах, повідомляє "Звістка".

Але найцікавіше те, що кілька днів тому він представляв свою наукову роботу в столиці, виступав перед Петром Порошенком, міністром освіти і науки Лілією Гриневич та ректором Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського Михайлом Згуровським.

Під керівництвом вчителя фізики Олександра Ющишина та викладача МАН Андрія Мулярчука Владислав досліджує можливість здобувати енергію з відновних джерел. Про це він і розповів організаторам зустрічі та Президенту України. Після цього юний школяр з Борщівщини разом з десятьма МАНівцями з усієї України та талановитими і визнаними українськими науковцями взяв участь у обговоренні проблем та перспектив сучасної науки, пошуках механізмів зменшення відтоку обдарованої молоді за кордон.

Портал новин "Звістка"

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перелік міжквартальних ...
Наступна новина: Затверджено деякі списки ...

КОМЕНТАРІ