Що обов'язково потрібно зробити в Барселоні

Що обов'язково потрібно зробити в Барселоні

28.02.18 11:19 0 1112

Барселона по праву вважається 1-им із самих красивих міст світу. На знайомство з даним містом мало навіть місяця, не кажучи вже про традиційні тури в форматі "галопом по Європі". Але якщо у тебе все-таки планується короткий візит в Барселону - скористайся нашим списком must-see пам'яток, який допоможе правильно спланувати маршрут і відчути дух міста. До речі, в Барселоні вам не зайвим буде російськомовний гід, якого можна замовити на сайті http://bcndiscount.com/gruppovyye-ekskursii-v-barselone.

Прогулятися по даху Каса Міла (Casa Mila)

Барселона - це світ, де панує архітектура каталонського модерну і її адепта Антоніо Гауді. Дивакуватий і дивовижний казкар Гауді вважав, що його будинки - це живі істоти. Іноді навіть здавалося, що він ростив їх на вулицях Барселони, як квіти. Його головний «квітник» знаходиться в районі Ешампле.

Гауді створив цей будинок на зразок гірського масиву Монтсеррат для бізнесмена Міла, а місцеві жителі ласкаво називають його «каменоломнею». Він нагадує собою одночасно і застиглі хвилі, і кам'яні брили.

У будинок пускають на екскурсію, навіть попри те, що в деяких квартирах проживають люди. Вартість квитка - 16,50 євро і 4 євро за аудіогіда. Туристи можуть відвідати нежилу квартиру, горище і дах, де є величезний звіринець пічна і вентиляційна труби. Гауді надав їм вид кам'яних чудовиськ, а барселонці називають їх пугалом відьом.

Сходити на футбольний матч

І це, звичайно ж, це повинна бути гра Барси! Природно, Камп Ноу необхідно відвідати навіть без гри, адже це самий габаритний стадіон у всій Європі! Але якщо вам пощастить з квитками на Ель Класіко: "Барселона - Реал Мадрид" або хоча б на барселонські дербі: "Барса проти Еспаньйолу", то вражень ви отримаєте просто море!

Заглянути в один з pinxto-bar

Це не назва мережі реторанів, а просто вид баскської варіації іспанських тапас. Шматочки pinxto досить маленькі, розміром з один укус, тому радимо замовляти відразу цілу тарілку, адже це головний тренд барселонській кулінарії. У старому місті є баскський ресоторан Euskal Extea, де можна скуштувати національні страви, в числі яких є круасани, що наповнюють куркою з майонезом, і шашлик на міні-шпажках зі свинини з перцем.

Прогулятися по парку Гуель

Оглянути уздовж і поперек ще один шедевр Гауді, а потім оглянути місто з величезного балкона, по периметру якого розміщена довга мозаїчна лава. Саме тут добре видно квартал Ешампле. Дочекатися своєї черги і сфотографуватися поруч з гігансткою кам'яною ящіркою на вході. Покинути парк і піти на вулицю Coll del Portell в пошуках таємничої будівлі, що нагадує фабрику - зі сталевими балконами, трубою і входом через тунель. Злегка зацепеніти від того, що це звичайний житловий будинок.

Потрапити на сезон знижок або просто придбати що-небудь іспанське

Барселона - ідеальне місце для шопінгу в сезон знижок (липень-серпень і січень). А можна і просто пройтися по всіх іспанським бутиках. Купіть, наприклад, речі з Mango або Zara в якості сувенірів з Іспанії. Кращим варіантом порадувати друзів буде привезена пляшечка Хереса або Ріохи.

Погодувати гусей в Кафедральному Соборі

Хоч найвідомішим храмом Барселони вважають Саграда Фамілія, але Кафедральний Собор не менше захоплює відвідувачів. Його почали зводити ще в XII столітті, а завершився процес лише в XIX! Таке повільне будівництво - одна з каталонських традицій. За сім століть храм, тобто старе дерево з величезними корінням, просто вріс в Готичний квартал. Перебуваючи у внутрішньому дворику, у вас ще можуть виникнути сумніви, що ви до сих пір в храмі: тут стоять пальми, приємно дзюрчить питний фонтан і... розгулюють гуси! Вони не є монастирським господарством, гуси просто пам'ять про Святу Евлалію, яку вважають покровителькою Барселони. Вона похована в крипті, що під головним вівтарем. До того, як почались християнські проповіді, дівчина пасла гусей. Білі гуси стали символом її чистоти і невинності. Їх всього 13 - саме стільки років було Евлалій, коли римляни жорстоко замучили її.

Піднятися на гору до фортеці Монжуїк (Castell de Montjuïc)

Можна піднятися туди пішки по пагорбу, а можна на старовинній підвісній дорозі прямо з пляжу Барселонетти. Зверху варто поглянути на торговий порт зліва від фортеці, побачити довгі ряди кольорових контейнерів і круїзних кораблів на причалі, а на горизонті помітити чорні суховантажі, що скидаються на кораблики в радянському ігровому автоматі «Морський бій».

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Собираетесь приобрести ...
Наступна новина: Що таке event-агенство?

КОМЕНТАРІ