Дверні ручки: Класифікація

Дверні ручки: Класифікація

28.02.18 12:25 0 1298

 http://www.mirar-group.ruДверні ручки - це елемент двері, що виконує як практичну, так і естетичну функції. Без цієї невід'ємної складової, двері виглядали б порожньо і неповноцінно. Кожен день ми десятки разів торкаємося до ручок для дверей, самі того не помічаючи і не акцентуючи особливої уваги. У світі існує безліч різних видів і типів дверних ручок, вони відрізняються матеріалом виготовлення, дизайном і кольором. Їх класифікації і присвячений даний матеріал.

Дверні ручки можна поділити на 3 основні групи:

  • стаціонарні;
  • натискні;
  • ноби (кноби).

А тепер більш детально про кожну з них.

Стаціонарні

Принцип роботи стаціонарних ручок - гранично простий. У їх конструкції відсутній язичок, відкриття дверей відбувається за рахунок простої взаємодії з самою ручкою. Двері тягнуться або штовхаються, тим самим приводяться в рух, при цьому ручка залишається нерухомою. Стаціонарні ручки зовсім не пов'язані з дверними замками, в цьому і полягає їх особливість. Врізні замки і стаціонарні ручки прекрасно уживаються разом, подібна зв'язка часто використовується на різних дверях.

Такі ручки - схожі на «П»-подібні скоби, саме так їх і прийнято називати. При виборі ручки-скоби важливо враховувати пропорцію і масу дверей, щодо розміру та способу фіксації ручки.

Натискні

Дані ручки базуються на принципі руху язичка, або як його ще називають «флаєвої засувки», що дозволяє відкривати і закривати двері, а також фіксувати в необхідному положенні.

У початковому положенні язичок підпружинюється елементом, що обертається, внаслідок чого двері знаходяться в закритому стані. Натискання на ручку ховає язичок всередину, тим самим дозволяючи відкрити двері.

Натискні ручки також діляться на 2 підтипи: ручки з цільної накладкою і з роздільною. Здебільшого натискні дверні ручки використовуються на міжкімнатних дверях, а також в ванних кімнатах і туалетах. Роздільні ж ручки представляють собою двостороннє рішення, де з однієї й іншої сторони дверей симетрично розташовані ручки, що приводять у рух флаєву засувку.

Також їх можна зустріти на великій кількості вхідних дверей. Ручки на планці - прекрасне рішення для будь-якої квартири. Планка закриває циліндр замку і відрізняється візуальною привабливістю.

Ноби (Кноби)

Своїм походженням ноби зобов'язані Америці. Їх англійська назва «knob» перекладається на українську, як «набалдашник». До позитивних рис нобів можна віднести: надійність, довговічність, просту установку та невисоку ціну. Ноби мають округлу або квадратну форму. Як правило, вони оснащені замикаючим механізмом і дозволяють закривати двері зсередини.

Найчастіше ноби встановлюються на міжкімнатні двері. Їх можна зустріти в офісних приміщеннях, вбиральнях кімнатах та інших установах. Кноби - це пристрої, що поєднують в собі засувку і дверну ручку одночасно.

На ринку є величезний вибір різних нобів, що дозволяє підібрати ручки для дверей під стиль приміщень і зайвий раз підкреслити достоїнства інтер'єру. Найчастіше ноби виготовляються зі сталі, латуні, але зустрічаються й інші матеріали.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке event-агенство?
Наступна новина: У чому переваги ...

КОМЕНТАРІ