Володимир Харченко: У 2018-ому в області акцент на розширення меж уже діючих громад

Володимир Харченко: У 2018-ому в області акцент на розширення меж уже діючих громад

01.03.18 08:49 0 492
Про об'єднанні територіальні громади, про їх функціонування, а також про те, як можна оцінити їх діяльність за підсумками 2017 року та на початку поточного року, – у студії телеканалу ІНТБ у програмі «Про важливе» розповів начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

Також під час програми йшлося про реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Це передбачає не тільки формування нових громад, а й принципові якісні зміни самої структури місцевого самоврядування, зміни їх функцій та призначення», – зазначив Володимир Харченко.

Також він зауважив, що у 2017 році громади добре спрацювали в напрямі реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, завдяки державній фінансовій підтримці у розмірі 115 млн. грн. вдалося реалізувати понад 200 проектів у 36-ти громадах. Це, як наголосив Володимир Харченко, свідчить про те, що громади навчилися управляти своїм ресурсом та використовувати його, а також реалізовувати ті проекти, які найбільше потрібні на місцях.

«Першочергово кошти йшли на модернізацію та реконструкцію соціальної сфери – шкіл, садочків, амбулаторій, на реконструкцію та будівництво доріг, а також придбання комунальної техніки», – повідомив Володимир Харченко.

У 2018 році, як він додав, в області буде продовжуватися робота над створенням нових громад та розширенням меж уже діючих. А також ведеться робота щодо формування громад навколо районних центрів, у яких їх ще нема. Власне, залишився лише один район – Підгаєцький, де ще немає жодної громади.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ