Ігор Гундич відзначив роботу реперфузійного центру: за 3 місяці зменшилась смертність від інфаркту

Ігор Гундич відзначив роботу реперфузійного центру: за 3 місяці зменшилась смертність від інфаркту

01.03.18 10:21 0 10678
За 3 місяці роботи реперфузійного центру в обласній лікарні ім. О. Гербачевського кількість смертей від інфаркту скоротилась на 6%. Загалом очікується, що рівень смертності знизиться удвічі.

На цьому акцентував увагу голова ОДА Ігор Гундич під час звітної прес-конференції про результати роботи за 2017 рік та плани на 2018 рік.

— «Серед найпотужніших медичних проектів минулого року – сучасний реперфузійний центр, який ми відкрили в обласній лікарні. Щомісяця центр приймає більше 100 пацієнтів. Реперфузійний центр працює для того, щоб кількість смертей від інфаркту зменшилась. І вже за 3 місяці роботи реперфузійного центру рівень смертності зменшився на 6%. І це не може не радувати. Адже це свідчить про те, що ми зробили ще один правильний крок, а в майбутньому очікуємо, що відсоток смертності знизиться удвічі», – зазначив Ігор Гундич.

Також голова ОДА підкреслив, що минулого року на Житомирщині відкрили сучасну діагностичну, яка дозволяє за 1 день пройти комплексне обстеження. Обстеження ж на придбаному у 2017 році комп'ютерному томографі вже пройшли більше 6 тис. жителів області.

Ігор Гундич розповів, що майже третина об'єктів, які відкрили у 2017 році – це нові відділення, амбулаторії, обладнання у закладах охорони здоров'я. На ремонти медичних закладів спрямували понад 80 млн грн.

— «Житомирська область стала першою областю, яка визначилася з госпітальними округами, затвердила госпітальні ради. І я переконаний, що 2018 рік стане початком нової медицини, із розвиненою і сучасною первинною ланкою – найближчою до людей», – підкреслив голова ОДА Ігор Гундич.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Наразі правила проїзду ...
Наступна новина: З 1 березня контролери у ...

КОМЕНТАРІ