В чотирьох громадах Тернопільщини створять ЦНАПи в форматі «Прозорий офіс»

В чотирьох громадах Тернопільщини створять ЦНАПи в форматі «Прозорий офіс»

01.03.18 09:04 0 530
Чотири об'єднані територіальні громади Тернопільської області успішно пройшли конкурсний відбір та впродовж року створять Центри надання адміністративних послуг за принципом «Прозорий офіс». Рішення про виділення на ці потреби коштів з державного бюджету у розмірі понад 12 млн. гривень прийняли на засіданні робочої групи Міністерства соціальної політики України.

Як повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник, ЦНАПи у форматі «Прозорий офіс» будуть в Байковецькій, Великодедеркальській, Мельнице-Подільській та Скала-Подільській об'єднаних територіальних громадах. Крім того, було прийнято рішення про забезпечення устаткуванням та технікою центру надання адміністративних послуг у Великогаївській громаді.

Галина Воляник нагадала, що перелік міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад, які мають намір створити та забезпечити функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс» було затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2017р. № 736-р.

«Громади мали визначити приміщення для створення та забезпечення функціонування центрів; забезпечити розроблення проектно-кошторисної документації для проведення робіт (у тому числі капітального ремонту, реконструкції, будівництва, реставрації), отримання письмового звіту експертної організації за результатами експертизи проекту будівництва, а також інших необхідних документів; забезпечити проведення робіт пов'язаних із створенням і забезпеченням функціонування ЦНАПів. І тепер, завдяки розпорядженню кабміну, проекти будуть реалізовані протягом поточного року, а адміністративні послуги стануть ближчими для жителів ще чотирьох громад», – зазначила Галина Воляник.

Нагадаємо, створення Центрів надання адміністративних та соціальних послуг на зразок «Прозорий офіс» по всій країні ініціював Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міський голова ...
Наступна новина: Чернігівська міська рада ...

КОМЕНТАРІ