Тернопільщина входить у п'ятірку областей за кількістю діючих кооперативів

Тернопільщина входить у п'ятірку областей за кількістю діючих кооперативів

01.03.18 09:51 0 520
Станом на 1 січня 2018 року в Тернопільській області зареєстровано 45 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів - 10 місце по Україні, з них 32 діючих - 5 місце по Україні. Про це повідомив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів під час засідання колегії ОДА.

Він поінформував, що за 2017 рік в області створено 16 СОК - це найбільший показник за останні десять років. "На сьогоднішній день в області створено ще 6 обслуговуючих кооперативів та одне кооперативне об'єднання, що буде добрим поштовхом для розвитку кооперації на селі", - зауважив Володимир Стахів.

Найбільше діючих кооперативів у Кременецькому районі - 5, у Козівському - 4, у Бережанському - 4 та Підволочиському - 3. Крім того, з метою оптимізації витрат на ведення господарської діяльності СОК, спрощення доступу до агросервісних послуг та каналів збуту в Козівському районі створено кооперативне об'єднання "Файні газди", яке об'єднало 11 СОК за різними напрямками роботи - це і плодово-ягідні, і молочарські, і переробні.

В стадії реєстрації, за словами Володимира Стахіва, ще три СОК у Зборівському та Чортківському районах.

Нагадаємо, на 2018 рік з Державного бюджету передбачається підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів молочарського та плодово-ягідного спрямувань в сумі 100 млн. грн. Пропонується фінансувати 70% витрат на придбання обладнання (без ПДВ), кооператив повинен налічувати не менше 20 членів. На один СОК передбачено до 3 млн. гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати Чернігівської ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ