Степан Барна: Завдяки спільній роботі маємо спокій і порозуміння між церквами

Степан Барна: Завдяки спільній роботі маємо спокій і порозуміння між церквами

03.03.18 15:26 0 651
Традиційно в обласній державній адміністрації відбувається засідання Ради церков, під час якого обговорюють найважливіші питання із релігійного життя, а також підбивають підсумки року, що минув. Засідання Ради веде голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Також на заході присутні голова обласної ради Віктор Овчарук та заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра.

Розпочалося засідання із вступного слова очільника краю, який звернувся до представників усіх конфесій та релігійних організацій, присутніх на заході, зі словами вдячності за співпрацю. «Завдяки спільній роботі маємо спокій і порозуміння між церквами», – наголосив він.

Водночас, Степан Барна зазначив, що на засіданні Ради церков йтиметься про релігійну ситуацію, стан державно-церковних відносин в області за 2017 рік; вимоги законодавства України щодо реєстрації статутів релігійних організацій та набуття ними статусу юридичних осіб; про розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації в області та її фінансова підтримка, а також обговорять відзначення у 2018 році в області 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Паралельно із заходом триває інформаційно-просвітницька виставка про антинацистський та антирадянський спротив ОУН та УПА, присвячена Дню пам'яті та примирення і 72-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Мета виставки – донести до широкої аудиторії, передусім молоді та студентів, фактів з ічторії про антинацистську та антикомуністичну боротьбу УПА під час Другої світової війни.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громади Тернопiльщини ...
Наступна новина: Володимир Богайчук: Цього ...

КОМЕНТАРІ