Громади Тернопiльщини можуть отримати пiдтримку для створення та модернізації ЦНАПiв

Громади Тернопiльщини можуть отримати пiдтримку для створення та модернізації ЦНАПiв

03.03.18 15:04 0 645
Інформаційна сесія для представників об'єднаних територіальних громад, виконавчих комітетів міст обласного значення щодо участі у програмі „U-LEAD з Європою” в частині створення Центрів надання адміністративних послуг відбулась в обласній державній адміністрації. Це одна з найбільших програм МТД для України з підтримки децентралізації.

Захід проведено в рамках співпраці Мінрегіону з Програмою „U-LEAD з Європою” для ознайомлення учасників з можливостями та умовами взаєиодії у напрямку розвитку сфери надання муніципальних послуг, а також забезпечення якісної роботи центрів надання адміністративних послуг.

Під час заходу директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник зазначила, що ключовим пріоритетом в умовах децентралізації є наближення адміністративних послуг до населення та місцевого бізнесу. Саме тому кожна спроможна громада області має мати свій сучасний європейський Центр надання адміністративних послуг.

За словами регіонального спеціаліста програми «U-LEAD з Європою» Олега Білоуса, програма надає учасникам такі види допомоги:

- інституційну (консультаційна допомога по створенню ЦНАП, тренінги для персоналу, обмін досвідом та навчальні візити тощо),

- матеріальну (закупівля меблів, офісної техніки та облаштування ЦНАП, послуги дизайну тощо);

- спеціальну (електронна система керування чергою, мобільний ЦНАП).

У рамках реалізації фази впровадження програми здійснюватиметься підтримка щодо створення та модернізації ЦНАПів в об'єднаних територіальних громадах області.

Відбір 150 учасників зі всієї України, які отримають допомогу у створенні, модернізації ЦНАПів та 10 учасників, яким профінансують створення мобільних ЦНАПів, відбуватиметься поетапно:

- до 31 березня – реєстрація он-лайн заявок на отримання допомоги у створенні або модернізаціях ЦНАП;

- до 30 квітня – оцінювання заявок комісією та визначення переможців відбору;

- до 31 липня – уточнення регіональних потреб переможців, формування планів роботи;

- до 01 серпня – виконання заходів Програми.

У випадку виникнення труднощів із заповнення заявок, можна звернутися за допомогою у департамент економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації, який координує роботу та надає методичну допомогу громадам щодо правильності та повноти інформації, яка повинна відображатися у заявках.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Створення ...
Наступна новина: Степан Барна: Завдяки ...

КОМЕНТАРІ