Чернігів: Директори закладів професійно-технічної освіти призначатимуться за конкурсом

Чернігів: Директори закладів професійно-технічної освіти призначатимуться за конкурсом

03.03.18 08:32 0 439
Чернігівська міська рада на пленарному засіданні 28-ї сесії затвердила Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються з міського бюджету.

Під час обговорення питання зазначено, що до завершення процедури передачі закладів професійно-технічної освіти з державної у комунальну власність повноваження щодо призначення на посаду директорів закладів професійно-технічної освіти передані міським радам міст обласного значення.

Питання заохочення, преміювання та притягнення до дисциплінарної відповідальності призначених директорів закладів освіти також покладаються на органи освіти міст обласного значення.

Відтепер, згідно із затвердженим Положенням, призначення керівників ПТУ здійснюватиметься управлінням освіти Чернігівської міської ради, за погодженням із міським головою, за результатами конкурсного відбору шляхом укладення контракту.

Підставою для проведення конкурсу є:

- утворення або реорганізація нового закладу професійної (професійно-технічної) освіти;

- наявність вакантної посади керівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти;

- прийняття рішення щодо припинення (розірвання) трудового договору (контракту) з керівником закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

Управління освіти Чернігівської міської ради уповноважено за наявності вакантної посади керівника закладу освіти оголошувати конкурс на її заміщення, оприлюднюючи його на офіційному сайті із зазначенням строку подання заяв, вимог до претендентів.

Для проведення конкурсного відбору наказом начальника управління освіти міської ради створюється відповідна конкурсна комісія, до складу якої входять: представники міської ради та її виконавчого комітету, управління освіти міської ради, керівники закладів освіти міста, представники трудового колективу, а також представники громадськості з правом дорадчого голосу.

За словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, на утримання закладів професійно-технічної освіти міста у поточному році в міському бюджеті передбачено 70 млн грн. Для зменшення фінансового навантаження на міський бюджет у місті проводиться оптимізація ПТУ. Зокрема, у минулому році відбулося об'єднання двох професійно-технічних училищ (№№6 і 18), і на цей час також триває процедура по об'єднанню двох споріднених ПТУ №№13 і 9.

За словами Василя Білогури, місто має готувати таких фахівців, яких воно потребує і які в подальшому зможуть працювати на його розвиток, а не залишаться без роботи або поїдуть працювати в інші міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі люди мають ...
Наступна новина: Перші 10 нових амбулаторій ...

КОМЕНТАРІ