В Житомирській області ігор Гундич закликає підприємців скористатись програмою вигідного кредитування для розвитку бізнесу

В Житомирській області ігор Гундич закликає підприємців скористатись програмою вигідного кредитування для розвитку бізнесу

03.03.18 13:46 0 547
Малий та середній бізнес Житомирщини може скористатись програмою пільгового кредитування. Підприємці беруть кредит до 1,5 млн грн для створення нових робочих місць та закуплення обладнання та отримують компенсацію до 200 тис. грн з обласного бюджету.

Програма підтримки бізнесу працює в області з 2017 року і є однією із ініціатив голови ОДА Ігоря Гундича, про яку детально він розповів звітної прес-конференції про результати роботи за 2017 рік та плани на 2018 рік.

— «Перебуваючи із робочими поїздками в районах, я не просто так відвідую підприємства. Я спілкуюся з їх власниками, аби розуміти, мають вони підтримку і сприяння місцевої влади, чи мені необхідно втрутитися і допомогти. Після таких поїздок прийшла ідея створити програму підтримки для малого та середнього бізнесу. В кінці 2017 року перші 2 підприємства успішно скористалися цією програмою, а вже у 2018 році ми підняли межі пільгового кредиту до 1,5 млн грн. І тепер підприємства, які займаються виробництвом, можуть отримати кошти терміном до 3 років та компенсацію до 200 тис. грн. Тому закликаю малий та середній бізнес долучатись до цієї програми, не боятись та брати кредити для створення нових робочих місць та закуплення обладнання», – зазначив голова ОДА.

За словами Ігоря Гундича, в обласному бюджеті на 2018 рік передбачено 2,6 млн грн на підтримку бізнесу. Тепер програма поширюється на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, папір, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, комп'ютери, автотранспортні засоби, меблі тощо.

ОДА повністю компенсує облікову ставку НБУ у розмірі – наразі це 14,5%, та щомісячно виплачуватиме суму відшкодування підприємцям-позичальникам. Прийом документів триває до 2 квітня 2018 року.

Детальні умови участі у програмі, зразок заявки на участь та перелік документів, які подаються суб'єктами підприємництва читайте тут. Необхідну інформацію також можна отримати за телефонами: (0412) 47-44-37, 47-44-92 та в банках - партнерах Програми – ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ОДА ...
Наступна новина: На Тернопіллі володимир ...

КОМЕНТАРІ