Яким повинен бути жіночий літній діловий костюм?

Яким повинен бути жіночий літній діловий костюм?

03.03.18 17:52 0 1575

Кожна жінка задається питанням: "Що вдягти на роботу літом?". Можливо: шльопанці, улюблений вигорілий сарафанчик або шорти... На жаль! Якщо ви працюєте в офісі із суворим дрес-кодом, подібні радості вам недоступні. Доводиться сидіти в задушливому приміщенні і мучитися від спеки. І одягнутися якось по-літньому не можна - регламент!

Якщо відкинути досадливі стогони, залишається одна, але вельми актуальна на сьогоднішній день проблема: яким повинен бути літній діловий костюм? Характер роботи сучасної ділової жінки помітно змінився за останні роки. Вимоги фірми, статус і посада багатьох працюючих жінок зобов'язують їх і взимку, і влітку виглядати елегантно, суворо, тобто по-діловому.

А значить, забудьте до вихідних про в'єтнамки, шльопанці, напівпрозорі сарафанчики, трикотажні шорти, рюшки і оголені плечі. Що ж тоді залишається?

Костюм, як основа гардеробу

Костюм завжди був і залишається основою будь-якого ділового гардероба (до речі, купить жіночий костюм за доступною ціною можна в інтернет-магазині elegant-shop.com.ua). Це перевірений часом і найбільш гармонійний одяг ділової жінки. Просто в літньому діловому костюмі допустимі деякі «поблажки».

Дуже виграшно виглядають і з комфортом носяться полегшені піджачки, без підкладки та з коротким рукавом. Такий піджак може бути зшитий з щільного шовку. З ним можна надіти довгу вузьку спідницю з глибокими складками, шорти (але не занадто короткі, оптимально - на долоньку вище коліна), штани або спідницю-штани.

Такий костюм можна зшити з натуральних тканин: шовку, бавовни, льону. Правда, у натуральних тканин є серйозний недолік - вони легко мнуться і моментально втрачають форму, а сучасної бізнес-леді пом'ята спідниця успіхів в справах не додасть. Тому найрозумніше - купувати костюми зі змішаних тканин. Такий одяг «дихає», як натуральний, одночасно підтримуючи форму не гірше синтетичного.

Полегшений маленький лляний піджачок з набивної тканини добре поєднується і з расклешеною спідницею, і з сарафаном з такої ж тканини, і навіть з джинсами!

Сарафани, сукні, брючні костюми...

Але так як «хітом сезону» як і раніше залишаються сарафани та сукні, не варто їх повністю виключати з ділового гардероба. Важливо просто знайти компромісний варіант, який дозволить вам відчувати себе цілком комфортно і в кабінеті, і в офісі, і під час обіду, і на переговорах, презентації, виставці і званій вечері. Досить кокетливе і в той же час суворе плаття цілком задовольнить і ваш смак, і суворі вимоги шефа.

Окремо варто поговорити про літній брючному костюмі. Класичну трійку (піджак, жилет і штани) влітку ви цілком можете носити без блузки або топа. Але тут слід обумовити два жорстких правила:
по-перше, ви повинні бути впевнені, що витримаєте літню спеку в офісі, не знімаючи піджака;
по-друге, слід думати про те, щоб під час вечері у відкритому ресторані після роботи ваше білизна зрадницьки НЕ виглянуло з-під жилета, якщо ви вирішите зняти свій піджак.

Звичайно, традиційно «літнім» кольором вважається білий: він підходить майже всім і прекрасно поєднується з будь-якими відтінками і кольорами. Якщо у вас є піджак, спідниця і брюки (або шорти), зшиті з однієї тканини - вважайте, що ваші проблеми з літнім гардеробом вирішені! Ви можете нескінченно комбінувати цей ансамбль на свій розсуд. З білим піджаком можна носити штани або спідницю, плаття або сарафан як однотонні, так і строкаті. З цієї ж «трійки» можна скласти і зовсім інший ансамбль: шорти або спідницю надіти з блузкою, сорочкою або маєчкою (тільки не білизняного або спортивного типу).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Які переваги збереження ...

КОМЕНТАРІ