Як вибрати керамоблок - переваги та недоліки керамічного блоку

Як вибрати керамоблок - переваги та недоліки керамічного блоку

03.03.18 23:00 0 2017

Сьогодні ми поговоримо про такий будівельний матеріал, як керамоблок, а точніше про його переваги і розповість нам про них співробітник інтернет-магазину domoz.com.ua (до речі, на цьому сайті ви можете безпосередньо замовити цей будматеріал).

Переваги керамоблока щодо пористих бетонів (пінобетоннів, газосилікатних блоків). Основна перевага керамоблока: це на 100 % натуральний матеріал з глини.

Недолік пінобетону: при виробництві пороутворюючим компонентом служить піноконцентрат - синтетична речовина, отримана при виробництві миючих засобів, - токсична!

Недолік газосиліката: при виробництві газосилікатних блоків пороутворюючим компонентом служить алюмінієва пудра, яка виділяє шкідливі речовини в бетон.

Перевага керамоблока: має гарну «дихаючу здатність», при цьому волога в ньому не затримується!

Недоліки пористого бетону: з плином часу накопичує у своїх порах значну кількість вологи, що викликає втрату тепло- і звукоізоляційних якостей, розущільнення і призводить до локальних руйнувань. Тому для піноблоків необхідно додатково передбачати гарну гідроізоляцію стін. Піно- і газосиликатні блоки приходять на будівництво зі 20 % вологістю, а робочу вологість 8 % вони набирають вже в кладці стіни, що викликає зменшення в об'ємі та розтріскування піноблоку.

Марка міцності керамоблока від М-75 і вище! Висока марка міцності зменшує утворення тріщин при осіданні фундаменту і деформації нижнього шару кладки.

Недоліки пористих блоків: мають низьку міцність від М-10 до М-50 - це дуже крихкий будматеріал. При виконанні кладки прорізів необхідно додаткове посилення конструкції (зазвичай металевими куточками) для установки дверних і віконних блоків, вітражів. При використанні піно і газо- блоків необхідно передбачати додаткові заходи для запобігання тріщин - облаштування суцільного фундаменту, посилене армування пінобетонних блоків і газосилікатних блоків. Все це призводить до подорожчання будівництва і збільшення трудомісткості.

Довговічність керамоблока понад 100 років. Довговічність пінобетонних і газосилікатних блоків трішки менша.

У керамічного блоку відсутня вертикальній розчинний шов, що набагато зменшує тепловтрати будівель і споруд.

Можливість кладки керамоблоков в зимовий період!

Керамоблоки - це матеріал, який здатний витримати наші «суворі» кліматичні умови, при цьому не втратити своїх якостей протягом багатьох років.


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Підвіконня Danke: кілька ...
Наступна новина: Основні преваги ...

КОМЕНТАРІ